U petak počinje 13. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Foto: Thinkstock

Bogati program 13. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku koji se svečano otvara u petak, a na kojem će svoje tradicijske proizvode predstaviti više od 250 izlagača, predstavili su u ponedjeljak zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić, direktor Turističke zajednice Grada Dino Karađole, te članovi organizacijskog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sajam, čiji je cilj očuvanje materijalne i kulturne baštine grada i starih, tradicijskih obrta te produžetak turističke sezone, svečano se otvara u petak prigodnim programom na Trgu Republike Hrvatske ispred Gradske vijećnice, no bude li loše vrijeme otvaranje se “prebacuje” u HNK, najavio je Rakić.

Srednjovjekovni sajam najdugovječnija je i jedna od najpoznatijih gradskih manifestacija, podsjeća Karađole, direktor TZ Šibenika, suorganizatora Sajma.

„Trinaestu godinu zaredom vraćamo se u prošlost i prikazat ćemo kulturnu baštinu Šibenika kroz tradicijske običaje, ples, zabavu. Ove godine novost su zastave sa grbom sv. Mihovila, velikim i malim zastavama ukrasit ćemo Trg Republike Hrvatske i Muzej grada Šibenika“ kazao je Karađole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joso Smolić, predsjednik županijske Obrtničke komore najavio je da će na trodnevnom Sajmu sudjelovati oko 250 izlagača, mahom tradicijskih obrtnika. Sajam će sveukupno okupiti više od 500 sudionika, što izlagača, što raznih izvođača i skupina, precizirao je Smolić.

Mate Žurić iz Šibenske gradske straže koja 12. godinu zaredom sudjeluje na Sajmu, najavio je atraktivnu pomorsku bitku na šibenskoj rivi u subotu, u 20 sati, sudjelovat će brojne gradske straže iz Hrvatske i susjedne BiH.
Ove će godine na Sajmu će sudjelovati i skupine iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, pa je Sajam tako i međunarodnog karaktera.

Otvorenje Sajma zakazano je za petak u 20,30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.