Pjevač Marko Kutlić – smije li nečija vjera ili nevjera biti razlog medijskog linča?

Foto: Marko Kutlić, Facebook

Marko Kutlić, pjevač i frontmen grupe Pravila igre, osoba je oko koje posljednjih dana podiglo mnogo prašine u javnosti. Sve je započelo člankom u Jutarnjem listu koji je na prilično jednostran način opisao situaciju u bandu, počevši od naslova „razmirice u bandu“, do nuđenja objašnjenja da mladi Marko Kutlić „razgovara sa Isusom“, što god to značilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, prema Jutarnjem listu, to sve i još štošta ujedno znači i nezadovoljstvo u sastavu, pa u članku bubnjar Belošević objašnjava da su odlučili naći novog pjevača, pa će grupa imati od sada dva frontmana – Marka i Ivana.

Glavni razlog cijeloj napetosti je, navodi članak, Markova (pretjerana) kršćanska vjera.

„Marko ‘razgovara s Isusom’ i bez tih razgovora ne može, rekao je, donositi odluke, što ponekad traje danima, a u koliziji je s filozofijom ostalih članova benda koji žele mnogo svirati i nastupati. Ipak, Marko zbog ugovora ne može tek tako napustiti bend pa nije nemoguće da je to razlog zašto dečkima piše da je na bolovanju, kažu naši izvori“, piše Jutarnji list, ne navodeći pri tome tko su ti izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Kutlić je, na neki način, opisan kao fanatik čija kršćanska vjera smeta normalnom funkcioniranju banda, a ta vijest se poput munje proširila mnogim medijima i portalima, često u negativnoj konotaciji prema mladom pjevaču.

> Istraživanje potvrdilo: najviše nasilja na internetu zbog fizičkog izgleda i katoličke vjere

No, situacija je eksalirala kada je u obranu Marka Kutlića stao facebook objavom poznati pjevač Tony Cetinski što je iznenadilo mnoge i dalo naslutiti da stvari i nisu onakve kakvima ih mediji pokušavaju opisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Facebook objavu Cetinskog stoga  prenosimo u cijelosti:

“Moja podrška mladome kolegi i prijatelju.

To što se radi jednom mladom i divnom čovjeku i mome kolegi Marku iz benda Pravila igre je nešto na što se ne mogu oglušiti. Želi ga se prikazati kao vjerskog prolupanog fanatika samo zato jer je vjernik i jer vjeruje u dragog Boga. Molim? Strašno, ljudi. Poznajem Marka jako dobro i ne mogu vjerovati da novinarka takvog kalibra uopće daje priliku nekom kao “manageru” bubnjaru i njegovim jako pametnim savjetnicima iz managmenta u sjeni prostora u ozbiljnim medijima da lupetaju i ugrožavaju tako divnog momka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se Marko i razboli to neće biti zbog vjere prema Bogu nego zbog mobinga koji se nad njim sustavno vrši već neko vrijeme.

Ostavite Marka i njegovu obitelj na miru!! Može vas biti sram!

Ne bi me čudilo da ste mu i u ugovoru o suradnji stavili stavke da se kloni vjere i tko zna kakvih još gluposti koje nemaju veze sa zdravim razumom. Najbolje bi bilo da recimo naprave bend sa 666 bubnjara i 666 PR stručnjaka i managerica !!

Marko, tebi želim da se makneš od svega i kreneš svojim pravim putem u kojem ćeš uvijek imati moju potpunu podršku prvenstveno zbog svojih ljudskih osobina a pjevački gledajući PRAVILA IGRE to si ti, nikako managment, a kamoli bubnjar benda. Tvoja budućnost je zapisana i svjetlija od budućnosti ljudi koji su odabrali onu drugu stranu biznisa i bezbožnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volimo te i uz tebe smo.”

Marko Kutlić je prošle godine uplovio u bračnu vezu sa Marijom nakon tri godine poznanstva, te ima krasnog sinčića.

‘Bog i obitelj centar su mog života, vjera mi je na prvom mjestu i da nije tako bio bi totalno druga osoba jer Bog me iz dana u dan čini boljim. Uz Pravila Igre također se bavim i duhovnom glazbu unutar zajednice Duhovni kutak’, rekao je tada Marko i dodao: „Moja obitelj, moje je utočište i najbolje što mi se moglo dogoditi’,“

Premda zvuči nevjerojatno da je to potrebno naglašavati u 21. stoljeću, nevezano uz Marka Kutlića i Pravila igre, smatramo da ničija vjera ili nevjera ne bi trebale biti razlog za medijski linč.

Zajednički nastup Tony Cetinski&Marko Kutlić (Pravila igre)

Marko Kutlić dao je i podršku ovogodišnjem Hodu za život uz poruku i pjesmu Ti si mene prvi ljubio – Srce Isusovo, sestre Palić i Alan Hržica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.