Pokrenut specijalizirani portal iz područja demografije i migracija ‘Demos-migrant portal’

Foto: Snimka zaslona

Institut za europske i globalizacijske studije nedavno je pokrenuo znanstvenu bazu podataka koja se sastoji od preko 2800 poveznica, Demos Migrant Portal. Dvije glavne teme su demografija i migracije. Portal je trojezičan, na i hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza projekta stoji dr. sc. Anđelko Milardović, a portal je namijenjen građanima kao izvor informacija o demografiji i migracijama i gospodarskim i financijskim institucijama u analizi kretanja stanovništva. Portal će se ažurirati dva puta godišnje proširivanjem relevantnih izvora podataka iz RH i svijeta.

Namijenjen je akademskoj zajednici, istraživačima i profesorima društvenih znanosti u području demografije i migracija. Mogu ga koristiti državna tijela koja pokrivaju područje demografske i migracijske politike i političke stranke u odnosu na vlastite demografske i migracijske politike. Mediji koji objavljuju sadržaj o demografiji i migracijama također ga mogu smatrati korisnim.

Portal je namijenjen građanima kao izvor informacija o demografiji i migracijama i gospodarskim i financijskim institucijama u analizi kretanja stanovništva. Portal će se ažurirati dva puta godišnje proširivanjem relevantnih izvora podataka iz RH i svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima status trajnog projekta. Rad Portala financirat će se donacijama, sponzorstvima i natječajima za projekte. Prikupljena sredstva utrošit će se za rad, razvoj i održavanje Portala  u kalendarskoj 2020. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.