Pomoć stanovnicima naselja Dumače

Foto: Sisačka biskupija

Sastanak sisačkog biskupa Vlade Košića s predsjednikom mons. Franjom Ćukom, ravnateljicom Kristinom Radić te članovima Upravnog vijeća biskupijskog Caritasa održan je u petak 7. srpnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, na temu: pomoć stanovnicima naselja Dumače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon što je ministar državne imovine Goran Marić 14. travnja o.g. prognanicima s Kosova podijelio ključeve, biskup je 12. svibnja organizirao donatorski ručak te je do danas od više donatora prikupljena pomoć u iznosu od 172 000 kuna.

Biskupijski je Caritas do sada u više navrata prevezao u Dumače nekoliko donacija polovnog namještaja te u iznosu od 16 700 kuna kupio i darovao laminat i keramičke pločice za potrebne obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem je na sastanku zaključeno da će se za 150 000 kuna, prikupljenih donacija, od tvrtke PRIMA Commerce kupiti namještaj, a potrebnim obiteljima darovat će se poklon bonovi u vrijednosti od 2 000 do 7 000 tisuća kuna kojima će sami moći izabrati najpotrebnije za svoj dom.

Poklon bonove obiteljima Hrvata prognanih s Kosova uručit će u srijedu, 12. srpnja u 10.30 sati u Dumačama, sisački biskup Vlado Košić i vodstvo biskupijskog Caritasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.