Povijesno-scenski spektakl Dani vitezova vranskih ovog vikenda u Vrani i Pakoštanima

Foto: www.vitezovivranski.hr

Udruga Vitezova vranskih u suradnji s pakoštanskom općinom i turističkom zajednicom i ove godine organizira veliki povijesno scenski spektakl pod nazivom “Dani vitezova vranskih” koji će se održati 18. i 19. kolovoza u Vrani te 20. kolovoza u Pakoštanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak i subotu cijeli spektakl odvijat će se uz zidine novootvorenog hotela baštine Maškovića hana, gdje će biti postavljeni viteški tabori uz sudjelovanje više od 400 kostimiranih sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Mnogobrojni zanati, radionice, gastronomija doprinijet će jedinstvenom ugođaju srednjovjekovnog prikaza Vrane koja je u to vrijeme imala svoje zlatno doba, priopćio je u ponedjeljak organizator.

Veliko finale, završnica Dana Vitezova Vranskih održat će u nedjelju 20.kolovoza u Pakoštanima gdje će biti upriličen pravi scenski spektakl na moru – velika pomorska noćna bitka. U bitci će sudjelovati drveni brodovi, a posjetitelji će moći uživati u svjetlosno-zvučnim efektima, vatrenim strijelama, topovima, katapultima, vatrometu.

Dani Vitezova vranskih po svom obimu i tematici koju obrađuju predstavljaju jednu od najvećih manifestacija povijesne tematike u okružju, a sami prikazi noćnih bitaka po ocjenama sudionika su najatraktivnije kostimirane scene borbi na otvorenome u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Dani Vitezova vranskih održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.