(VIDEO, FOTO) Thompson pred tisućama ljudi zapjevao Bojnu Čavoglave : ‘Odavde šaljemo poruke ljubavi, zajedništva’

Foto: facebook

Današnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Glini završava koncertom Marka Perkovića Thompsona. Do njegova dolaska brojna publika je, u dobrom raspoloženju, uživala uz Dalmatino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 23,15 Thompson je izašao na pozornicu i otvorio koncert izvedbom Čavoglava. Tijekom izvođenja ‘Maranathe’ na pozornici mu se pridružio i sisački biskup msgr. Vlado Košić dobivši ovacije publike.

Foto: Narod.hr

 

U gradu Glini ove godine održao se višednevni program proslave. U nedjelju u 18,30 započelo je polaganje vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja (Ulica Tomislava Roma).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, u 19 sati u crkvi sv. Ivana Nepomuka (Ulica 2. gardijske brigade Gromovi) biskup Vlado Košić slavio je svetu misu za Domovinu.

U nepreglednoj masi publike na koncertu je i sisački biskup Vlado Košić koji je danas predvodio misu za domovinu u Glini. U publici je i general Ljubo Česić Rojs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad u kojemu su nemiri započeli već 1990. nakon 5 godina okupacije oslobođen je u Oluji

U Glini su predratni nemiri započeli već u ljeto 1990. kada su pobunjeni Srbi izvršili napad na policijsku postaju. Ubrzo se u sukob uključila i JNA, tada još uvijek ne otvoreno na strani pobunjenih Srba, hineći posrednika u smirivanju sukoba, dok je u stvarnosti onemogućila hrvatsku policija da uspostavi red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u ljeto 1991. započeli su prvi veći oružani napadi JNA i pobunjenih Srba te je Glina uskoro okupirana. Hrvati iz Gline i Hrvati iz najbliže glinske okolice većinom su prognani, a mnogi su odvedeni u logore.

Nakon pet godina okupacije, Glina je konačno oslobođena u operaciji Oluja. Hrvatska vojska, napredujući od rijeke Kupe, u grad Glinu ušla je 6. kolovoza 1995. uvečer.

5.8.2018. Glina – Prijatelji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj večerašnjeg spektakla u Glini, prijatelji 🙂

Objavljuje Marko Perković Thompson u Nedjelja, 5. kolovoza 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.