Predstavljanje knjige Višnje Starešine u Viru kod Posušja: ‘Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda’

Foto: Narod.hr

U subotu , 4. kolovoza u 19:30 sati u velikoj dvorani školskog centra “Franice Dall’era” u Viru kod Posušja biti će predstavljanje knjige “Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda”. Knjigu će predstaviti autorica Višnja Starešina koja je počasni gost na ovogodišnjoj manifestaciji “Domovini vjerni u vjeri postojani”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala Višnji na ljubavi prema Hrvatskoj koju je utkala u ovu knjigu. Višnja Starešina je novinarka, publicistkinja, scenaristica i redateljica dokumentarnih filmova. U svome publicističkom i filmskom radu bavi se temama iz bliže hrvatske prošlosti i njihovim manje poznatim, nedovoljno istraženim, a nerijetko i kontroverznim aspektima. U svome radu je neumorna, hrabra, jasna, argumentirana i iznimno oštroumna. No nadasve je u njenom životu i radu dominanatna ljubav za svoj narod i domovinu, što je prof. dr. sc. Željko Tanjić, izrazio rečenicom: “Hvala Višnji na ljubavi prema Hrvatskoj koju je utkala u ovu knjigu.“

Važno je o tome govoriti da bismo mogli promijeniti nešto u našem društvu. Pogledajmo ukrako što su o ovoj knjizi rekle neke od javnih osoba. Povjesničar, dr. Robin Harris:”Knjiga „Hrvati pod KOS-ovim krilom“ ne može biti aktualnija i potrebnija. Višnja Starešina upućena je i mjerodavna komentatorica aktivnosti ICTY-a, kao i njegove političke pozadine. Ona je neustrašiva novinarka s velikim integritetom, a njezine zaključke trebali bi proučiti oni koji su odgovorni za vođenje ove zemlje.”

Monsinjor, Ivan Miklenić: “Knjiga Višnje Starešine vrlo jasno otkriva djelovanje i životnost KOS-a, pa su svi oni koji to niječu ili naivni ili upregnuti u njihov naum… Antihrvatske tajne službe utječu na politiku, političke stranke, državno odvjetništvo, sudstvo, gospodarstvo, kulturu, medije, zapravo gotovo na sve ono što je bitno za funkcioniranje društva… “ Prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta: “Često govorimo da je povijest nešto što trebamo zaboraviti i čime se ne trebamo baviti, a onda vidimo da nas ta prošlost sustiže. Zapravo i ova knjiga govori o tome kako je ta mreža bivše obavještajne službe, pogotovo vezane uz JNA, bila toliko snažna i interesno povezana da i dan danas djeluje i ima svoj utjecaj na zbivanja te određuje ono što živimo i razmišljamo na zanimljiv i perfidan način. Zato je važno o tome govoriti da bismo mogli promijeniti nešto u našem društvu.” Autorica knjige, Višnja Starešina: ”Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje u sklopu manifestacije “Domovini vjerni u vjeri postojani”. Knjiga “Hrvati pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškog suda” biti će predstavljena u sklopu manifestacije “Domovini vjerni u vjeri postojani“. To je manifestacija koja je uočnica proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti koji se u BiH slavi jedino u Viru. Uz predstvaljanje knjige biti će uprliličen i kulturno zabavni program. Ulaz je naravno slobodan. Naglasimo i to da će predstavljanju knjige predhodit sveta misa za sve poginule, preminule i nestale branitelje. Misu će predvoditi prof. don Ilija Drmić kod kapelice Isusova uskrsnuća u Viru.

Poštovani čitatelji, sve vas u ljubavi pozivamo da dođete, svi ste dobrodošli. Radujemo se vašem dolasku.

Slobodan Milas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.