Pridružite se u molitvi za sve tragično preminule izbjeglice

Foto: fah

Isusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refugee Service), pozivaju na obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica, 20. lipnja, u 19 sati u zagrebačkoj katedrali. Pridružite se u molitvi za sve tragično preminule izbjeglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao vjerski utemeljena organizacija, željeli bismo ovim molitvenim bdijenjem otvoriti naša srca i upozoriti: Izbjeglice nisu brojke. Njihove smrti su stvarne.
Ujedinimo se u molitvi za svijet mira, sigurnosti, pravde i jednakosti – svijet u kojemu svaki ljudski život ima neprocjenjivu vrijednost”, istaknuli su u pozivu.

Molitvu će predvoditi mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački.

Na bdijenju će svjedočiti i Layal Hosh, mlada sirijka koja je s mužem egipćaninom morala napustiti svoje krajeve u kojima su bili progonjeni kao kršćani. Sada se nadaju da će u Hrvatskoj pronaći svoj novi dom. Layal će svjedočiti na engleskom jeziku i pjevati kršćanske pjesme na arapskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Layal će sa svojim suprugom biti otvorena i za sva Vaša pitanja!

“Pozivamo Vas da nam se pridružite u zajedništvu koje svakodnevno potičemo svojim služenjem – bez obzira da rasnu, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost – zajedno možemo graditi svijet bez podjela i sukoba”, istaknuli su.

“Isusovačka služba za izbjeglice smatra da spram izbjeglica kao društvo trebamo djelovati u skladu s vrijednostima na kojima je izgrađena suvremena Europa. To su vrijednosti pomirenja, solidarnosti, poštivanja ljudskog dostojanstva i pravde. Upravo to se izbjeglice nadaju pronaći u Europi. Pitanje za nas: kakvu Europu želimo graditi? Europu koja podiže zidove i žice ili Europu koja pruža utočište onima čiji je život ugrožen”, rekao je Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isusovačka služba za izbjeglice je neprofitna humanitarna udruga čije je poslanje pratiti, služiti i zagovarati prava izbjeglica i drugih nasilno raseljenih osoba. Udruga je dio mreže međunarodne humanitarne organizacije Jesuit Refugee Service (JRS) osnovane 1980. godine. Danas organizacija djeluje u 50 zemalja svijeta, od kojih je 20 u Europi, te tako služi više od milijun izbjeglica.

Međunarodni tim djelatnika, prevoditelja i volontera njeguje svakodnevnu prisutnost u izbjegličkim kampovima, otvorenim i zatvorenim prihvatnim centrima, ratom i poraćem zahvaćenim područjima te u svakodnevici izbjeglica i migranata.

Pružanje humanitarne pomoći, psiho-socijalno i pravno savjetovanje, osnaživanje u procesu integracije, posredovanje pri ostvarenju socijalnih prava, obrazovanja i zaposlenja raseljenih osoba, materijalna pomoć te lobiranje za prava izbjeglica na lokalnoj i globalnoj razini glavna su obilježja JRS-a diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isusovačka služba za izbjeglice u Hrvatskoj djeluje od 1993. godine. Djelovanje započeto služenjem izbjeglicama i prognanicima Domovinskog rata, nastavljeno u praćenju i zagovaranju potreba i prava tražitelja azila, s početkom nedavne izbjegličke krize dodatno je naglasilo JRS-ovu misiju služenja, solidarnosti, humanosti, prisutnosti, prihvaćanja i življenja bogatstva u različitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.