Roman Mire Gavrana “Nekoliko ptica i jedno nebo” na Danima kršćanske uljudbe

Foto: fah

Dana 31. ožujka u 19.30 sati na “Danima kršćanske uljudbe” u organizaciji Ureda za socijalni nauk Sisačke biskupije u Sisačkom Velikom Kaptolu pod geslom „Tko je tvoj brat, tko je tvoja sestra…“ održat će se predstavljanje nove knjige Mire Gavrana. Gavran će zajedno s Miricom Sladić predstaviti svoj novi roman Nekoliko ptica i jedno nebo, romane iz “biblijske trilogije”, te cjelokupan književni opus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Gavran najprevođeniji je hrvatski suvremeni pisac. Gavranova su djela prevedena na 38 jezika, a prema njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera diljem svijeta koje je vidjelo više od 3 milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji izvan zemlje rođenja ima kazališni festival njemu posvećen (GavranFest u Slovačkoj) .

Svojim radom nemjerljivo je zadužio hrvatsku, ali i europsku i svjetsku kulturnu baštinu, posebno u vidu jačanja hrvatskog kulturnog identiteta. Njegova su djela povezala jezik, književnost i kulturu najmlađe članice EU s kulturama drugih europskih naroda pridonoseći boljem razumijevanju te književnom i kazališnom povezivanju RH s drugim članicama EU, kao i jačanju europskog duha, promicanju europskih vrijednosti, ljudskih prava i ljudskog dostojanstva, te uspostavi dugoročne prekogranične i transnacionalne kulturne suradnje te ga je stoga zastupnica Petir 2016. godine nominirala za nagradu Europski građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.