Sedmi dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

U Križevcima se od četvrtka, 28. svibnja do nedjelje, 31. svibnja održavaju 7. dani hrvatskih svetaca i blaženika u organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić” i križevačkih župa Svete Ane, Blažene Djevice Marije Žalosne i Svetog Marka Križevčanina i pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano otvorenje je u četvrtak u 18,30 sati u crkvi svete Ane molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim blaženom Alojziju Stepincu u izvedbi Obiteljske zajednice tih župa. Nakon toga misno slavlje predvodit će mons. Zlatko Koren, rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke.

U četvrtak navečer u križevačkoj Gradskoj galeriji otvara se izložba slika “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” u tehnici akrilika na platnu akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri-Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića. Izložbeni postav moći će se razgledati do 15. lipnja.

U petak, 29. svibnja održat će se program posvećen hrvatskim svecima i blaženicima, redovnicima i redovnicama u izvedbi Povjerenstva za trajnu formaciju Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica. Taj dan navečer u Hrvatskome domu održat će se okrugli stol “Kako su hrvatski sveci i blaženici ostvarili svoju redovničku karizmu”. Sudjelovat će promicatelji štovanja hrvatskih svetaca i blaženika, redovnika i redovnica. U glazbenom dijelu programa nastupit će Željka Marinović i Toni Eterović, a moderator je mons. Ivan Miklenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je Dan sluge Božjega Ante Gabrića i u crkvi sv. Ane održat će se program posvećen njemu. Euharistijsko slavlje predvodit će otac Antun Volenik, vicepostulator za proglašenje sluge Božjega Ante Gabrića blaženim i svetim. Navečer će biti prikazan dokumentarni film HRT-a o životu i djelovanju oca Ante Gabrića, a sudjelovat će i redateljica i scenaristica filma Ljiljana Bunjevac-Filipović.

Sedmi dani hrvatskih svetaca i blaženika završavaju u nedjelju Danom svetog Marka Križevčanina molitvenim skupom i euharistijskim slavljem koje će predvoditi otac Ivan Ike Mandurić, duhovnik Studentskoga katoličkog centra u Zagrebu.

U nedjelju u 11 sati otvara se izložba knjiga o hrvatskim svecima i blaženicima “Sveta Hrvatska” iz fundusa Gradske knjižnice u Zagrebu, autora Željka Vegha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmi dani hrvatskih svetaca i blaženika organiziraju se uz potporu grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i “Glasa Koncila”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.