Susret Kardinala Bozanića s katekumenima i pripravnicima za sakramente kršćanske inicijacije

“Prije nego smo mi spoznali Boga, On je poznavao nas. Bog nas ljubi – ta vječna istina razlog je našeg večerašnjeg susreta; razlog je vaše želje za krštenjem, Vašeg svjedočenja te istine u Isusovoj Crkvi“ – rekao je u četvrtak u zagrebačkoj prvostolnici zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić katekumenima i odraslim pripravnicima za sakramente kršćanske inicijacije na kraju svoje kateheze u korizmenom susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Kardinala s katekumenima i odraslim pripravnicima za sakramente kršćanske inicijacije, započeo je pozdravom mons. Zvonimira Sekelja, župnika župe sv. Blaža iz Zagreba koji je pozdravljajući Kardinala i okupljene kandidate i pripravnike za sakramente, izrazio radost zbog događaja i zajedništva. Govoreći o broju ovogodišnjih pripravnika za sakramente, naveo je da se za primanje sakramenta krštenja pripravljalo 103 katekumena te 106 pripravnika za primanje sakramenta prve pričesti i potvrde iz 26 župa Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon službe riječi, Kardinal je održao katehezu okupljenima nadovezujući se na pitanje razloga želje za susretom s Bogom: „Gledajući vas ovako okupljene moram postaviti pitanje – što i tko vas je doveo u Crkvu? Taj odgovor leži u vašem srcu, no, kao vjernici znamo i ovo – Bog je taj koji prvi pristupa čovjeku!“

„Što je krštenje? Posebno približavanje i povezivanje s Isusom. Bog u Isusu tebe prihvaća kao svoga sina, svoje dijete. U Isusu Kristu postajemo povezani, Crkva.“, rekao je Kardinal nastavljajući da je Crkva najljepša novost, najljepši i najveći dar Boga čovjeku, koji ne živi i ne opstoji zbog nas, nego zbog Njega, zbog Božjega Duha koji Crkvi daje život i koji ju iznova obnavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku svoje kateheze pozvao je okupljene da mole za nas koji već jesmo u Crkvi, jer na to smo pozvani, to je put vjere koji čovjeka vodi Bogu i na tom putu smo cijeloga života.

„Dragi katekumeni i pripravnici za sakramente, Crkva vam se raduje. Neka vas Bog koji nam se u Isusu objavio kao ljubav prati u svim vašim životnim trenucima.“ – zaključio je Kardinal udjeljujući svima blagoslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.