Susret Pape u miru Benedikta XVI. i kardinala Bozanića u Vatikanu

bozanić
Foto: FaH

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je 1. ožujka Papu u miru Benedikta XVI. u njegovoj rezidenciji u Vatikanu, samostanu “Mater Ecclesiae”, u povodu nadolazećeg 90. rođendana Benedikta XVI., priopćio je u ponedjeljak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dužem razgovoru Papa u miru zanimao se za život Crkve u Hrvatskoj. Benedikt XVI. posebno se prisjetio svog pastirskog pohoda Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011. godine, istaknuvši da još i danas nosi žarku uspomenu na susret s mladima na Trgu bana Josipa Jelačića 4. lipnja 2011. gdje ga se posebno dojmila tišina za vrijeme molitve klanjanja pred Isusom u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Papa u miru uputio je pozdrave hrvatskim biskupima, svećenicima i cijelom hrvatskom narodu, naročito mladima, naglasivši da se svih spominje u molitvi pred Gospodinom, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.