Sutra počinje 193. Samoborski fašnik uz bogati glazbeni program: Grdović, Belan, TBF, Slavonske lole, Intrade, Gazde…

Foto: www.samobor.hr

Pod sloganom “Posel se deli na fašničkoj baušteli” u petak, 22. veljače, počinje 193. Samoborski fašnik, najstarija pokladna manifestacija u Hrvatskoj, koja u dva vikenda i na pokladni utorak 5. ožujka nudi cjelodnevne programe za velike i male maškare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ističe organizator, Turistička zajednica grada Samobora, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak obećao je javnu primopredaju ključeva grada fašničkoj vlasti, a dogovoreno vrijeme primopredaje ključeva Grada je u petak, 22. veljače, u 19 sati na centralnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava koji će za tu prigodu biti preimenovan u Trg fašničkih velikana.

Po preuzimanju vlasti u novoformiranoj Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor novi vlastodršci, Princ Fašnik, Sraka, Sudec i Fiškal obećali su da će odmah “početi delati”, čim se malo provesele uz prve gostujuće skupine iz samoborskih srednjih škola te zapjevaju uz prvog fašničkog glazbenog gosta, Mladena Grdovića, čiji koncert počinje oko 20 sati.

Nakon toga, fašnička vlast je sprema zasukati rukave i ponuditi maskiranim posjetiteljima vikend prijepodneva za dječje programe uz povorke gostiju, vrtića i škola, a poslijepodneva za sve uz gostujuće maskirane skupine iz cijele Hrvatske i Slovenije, lokalne mjesne odbore, nagrade za najmaštovitije pojedinačne, grupne i obiteljske maske, popratne programe kao što su Srakotrk, Bauštelska utrka, Fašnički triatlon (klizalište u ex-vojarni), kondicijske poligone, zabavno-radne tečajeve za male, Fašničku putovnicu kojom se obilaze samoborski ugostitelji, bogatu štandovsku ponudu, luna park i slične sadržaje na ulicama i trgovima središta Samobora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i glazbeni program uz Mladena Grdovića, Nenu Belana i Fiumens, Gazde, klapu Intrade, Songkillerse, TBF, Slavonske lole, Let 3 i El Combo, uz brojne druge glazbenike, ulične zabavljače, žonglere, predstave za djecu i sl.

Svi programi su besplatni, kao i fašnička tiskana glasila “Sraka” i “Ričet” te parkiranje, dok će ugostitelji raditi produljeno.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Samobor, Hrvatska turistička zajednica i Zagrebačka županija. Više informacija o 193. Samoborskom fašniku može se naći na službenoj web stranici www.fasnik.com te fašničkim društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.