Sveti Serafin – po uzoru na oca Franju Asiškog ljubio ljepote prirode!

franjevcisubotica.rs

Po uzoru na oca Franju Asiškog, Serafin je ljubio prirodu koja ga je svojom ljepotom i skladom poticala na molitvu i pohvalu Bogu.

Rođen je u mjestu Monte-granaro 1540. godine. Roditelji su mu bili siromašni pa je već kao malo dijete morao zarađivati za hranu čuvajući ovce kod jednog seljaka. Kod stada je naučio čitati i pisati, ali i čitati ljepote Božje prirode.

Priključio se franjevcima kapucinima i postao brat redovnik. Vršeći mnogobrojne službe u samostanu, pokazivao je visoki stupanj kreposnog života. U svim situacijama u kojima se nalazio unosio je mir i raspoloženje. Po uzoru na oca Franju, ljubio je prirodu koja ga je svojom ljepotom i skladom poticala na molitvu i pohvalu Bogu.

Umro je na današnji dan 1604. godine. Za života su ga cijenili su­vremenici, a ubrzo poslije smrti čašćen je kao svetac i čudotvorac. Blaženim ga je proglasio papa Benediikt XIII. 1729., godine. Papa Klement XIII. proglasio ga je svetim 1729. godine.

Ljepote Božjeg stvaranja, u malim detaljima, oduševljavale su oca Serafina:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr