Thompson: Pođimo 5. kolovoza u Knin i slavimo pobjedu nad srbočetničkim agresorom

Foto: Fah

“Ne treba izbjegavati reći i to da je važno poslati poruku onim protivnicima proslave toga nama jednog od najvećih datuma u našoj povijesti da će Knin našem narodu uvijek ostati kao mjesto koje je bilo i ostalo najveći simbol Oluje“, rekao je Marko Perković Thompson u razgovoru s Andreom Černivec za Hrvatski tjednik od 28. srpnja 2016., najavljujući svoj nastup u večernjem dijelu programa u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thompson kaže da će prijepodne i poslijepodne biti u Čavoglavama, a uz svečanu misu i prigodno druženje “slavit će se Dan pobjede i Dan naše Crkve hrvatskih mučenika. Prihvatio sam poziv Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Knina i koordinacije udruga branitelja da ove godine zajedno proslavimo Dan pobjede koji će biti posvećen Vukovaru (za obnovu vodotornja). Prisjećajući se prošlogodišnje veličanstvene proslave, svi smo poželjeli ponoviti tu emociju i zajedništvo koje se dogodilo u Kninu koji je za nas uvijek bio najveća simbolika Dana pobjede”, ističe Marko Perković.

“A što se tiče Čavoglava, nije prestala nikakva era. Čavoglave će slaviti Dan pobjede kao i mnogo drugih mjesta i gradova širom Hrvatske. Biskup šibenski msgr. Ante Ivas službeno je proglasio Čavoglave ‘mjestom molitve za Domovinu’. To je velika privilegija i mi ćemo na tome graditi našu budućnost i tako slaviti i Dan pobjede koji je službeno Dan naše Crkve hrvatskih mučenika. Prema tome, mi ćemo zajedno s našim župnikom raditi na infrastrukturi koja nam je potrebna i tako razvijati i njegovati spomen na Dan pobjede u duhu molitve, domoljublja i zajedništva te biti dobri domaćin svim posjetiteljima koji dođu u Čavoglave”, najavljuje hrvatski pjevač.

Ne vjeruje da će itko biti razočaran što i ove godine nema proslave u Čavoglavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Do mene dopiru jako pozitivne reakcije ljudi koji ne kriju zadovoljstvo što su i u Kninu mogli slaviti kao i u Čavoglavama. Vjerujem da svi shvaćaju važnost Knina i simbolike koju on nosi i time važnost da se upravo u Kninu slavi onako kako to narod želi. Ne treba izbjegavati reći i to da je važno poslati poruku onim protivnicima proslave toga nama jednog od najvećih datuma u našoj povijesti da će Knin našem narodu uvijek ostati kao mjesto koje je bilo i ostalo najveći simbol Oluje. I kaže jedna moja pjesma ‘… a zato bdijte jer morate bditi, domovini ponos vratiti…’“, podsjeća Thompson.

Ove godine HTV vodi cijeli večernji program, a koliko zna, bit će mnogo izvođača.

“Čujem da će ove godine u velikom broju naših gradova i mjesta slaviti Oluju i to je najvažnije, a oni koji odluče doći u Knin, a najavljuju se dolasci u desetcima tisuća, neka ponesu hrvatske barjake te ponosno i dostojanstveno slave pobjedu nad srbočetničkim agresorom“, zaključuje pozivom Marko Perković Thompson razgovor za Hrvatski tjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.