Tko je financirao izložbu ‘Students for tolerance’ s plakatom koja duboko vrijeđa sve kršćane?

Foto: Mirta Fekeža, facebook/Ars kopija, natura-antunovic.com

Duboko uvredljiv plakat u sklopu izložbe “Students for tolerance” koja je postavljena na otvorenom, na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske, izazvao je oštre i ogorčene reakcije, ponajprije vjernika, ali zasigurno i svake iskreno tolerantne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na plakatu je prikazana obitelj za ručkom ispod simbola kršćanstva – križa, uz tekst: “Odvratno, ali toleriram”. Izložba je međunarodnog karaktera te je već prikazana u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji, a odvija se sklopu ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka. Pokrovitelji izložbe su grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Tomisalvom Tomaševićem (Možemo) te Ministarstvo kulture Plenkovićeve vlade, na čelu s ministricom Ninom Obuljen Koržinek.

> Pod pokroviteljstvom Obuljen i Tomaševića: Odvratno vrijeđanje kršćana zamaskirano ‘tolerancijom’ i ‘umjetnošću’
> Pod pokroviteljstvom Obuljen i Tomaševića: Odvratno vrijeđanje kršćana zamaskirano ‘tolerancijom’ i ‘umjetnošću’

Sponzori izložbe su Ars Kopija i Natura Antunović. Pokroviteljima (Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture) te sponzorima (Ars Kopiji i Naturi Antunović) poslali smo upit jesu li bili upoznati da će na izložbi biti izložen ovakav plakat koji vrijeđa kršćane i koje je njihovo stajalište o tome. Odgovore ćemo objaviti kad ih dobijemo.

Ovom prilikom donosimo neke informacije o sponzorima ovog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natura Antunović

Natura Antunović inače je obrt koji se bavi proizvodnjom likera i rakija od domaćih proizvoda s Pelješca.

Prirodni proizvodi i vrhunski napitci sa poluotoka Pelješca “Nekoć se uistinu držalo do prave dobre domaće kapljice… Mi držimo i danas.” – stoji na njihovim stranicama.

“Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji likera i rakija koje smo proizvodili za poznanike i prijatelje po starim obiteljskim receptima navelo nas je da otvorimo obrt za proizvodnju. Dugogodišnjim strpljivim i napornim radom cijele obitelji uz znalačko umijeće u mogućnosti smo Vam predstaviti paletu od naših 18 proizvoda autohtonih likera i rakija sa poluotoka Pelješca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim obiteljskim programom željeli smo dio netaknute prirode poluotoka Pelješca pretočiti u boce i napraviti gastronomski napitak. Svo bilje i voće koje koristimo za proizvodnju skupljamo i beremo na prirodnim staništima u čistom ekološkom kraju.

Podneblje poluotoka Pelješca gdje nema industrije ni zagađenosti uz obilje sunca
i blizine mora, biljke i voće koje rastu na škrtoj zemlji sadrže koncentrat aromatičnih i mineralnih tvari koje mi koristimo. Ova pića sadrže alkohol u omjeru prihvatljivom za svako piće.” – navode.

Kako je moguće pronaći iz dostupnih podataka, “Natura Antunović” obrt je “za proizvodnju likera, vina i delicija” sa sjedištem u Orebiću na Pelješcu (Šetalište Škvar 6, Orebić), a vlasnik je Anto Antunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ars Kopija

Ars Kopija centar je za tiskarske usluge. Obavlja djelatnost printanja i fotokopiranja, a sjedište je u Zagrebu. Nalaze se na tri lokacije: Klaićeva ulica 32, Vlaška ulica 71 i Sarajevska cesta 54.

Njihova mrežna stranica trenutno je u izradi te nije moguće pronaći više podataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.