U Sisku počinje peti Mladifest Hrvatska: Tri dana molitve, glazbe, svjedočanstava i zanimljivih gostiju

mladifest
Foto: Sisačka biskupija

Peti po redu Mladifest Hrvatska održat će se u župi sv. Kvirina u Sisku od 30. lipnja do 2. srpnja u organizaciji Marijine legije i uz potporu Sisačke biskupije. Geslo ovogodišnjeg susreta je „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ (Mudr 7,11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu programa moći će se čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze te bogat molitveni program. Kako je za velike uspjehe u sportu i životu potrebna upravo mudrost, danas će svjedočiti izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Katehezu će održati međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Prvog dana susreta održat će se i križni put, a za svaku postaju će razmatranje napisati jedan hrvatski branitelj. Misno slavlje služit će Sisački biskup Vlado Košić.

Drugog dana Mladifesta svjedočit će fra Marinko Šakota koji će nam govoriti o svom poznanstvu s fra Slavkom Barbarićem, koji je pokrenuo međugorski Mladifest 1989. godine. U večernjim satima slijedi koncert duhovne glazbe.

>4. Mladifest Hrvatska: Mnoštvo mladih u Voloderu (Sisačka biskupija) moli i slavi Boga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeg dana Mladifesta svjedočit će bračni par Pere i Katarina Eranović, misno slavlje predvodit će šibenski biskup Tomislav Rogić, a klanjanje će voditi povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Marijan Štingl.

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te band članova Marijine legije Kraljica od Sabe. Njihova pjesma „Vodi nas“ himna je 5. Mladifesta Hrvatska, a spot će uskoro biti predstavljen javnosti.

„Dođite, poklonimo se Gospodinu koji nas stvori jer on je Bog naš, a mi njegova draga djeca koju neizmjerno voli, a usuđujem se reći isto toliko treba. Ostavimo sve tih dana i dođimo na naš i Njezin 5. Mladifest“, ističe u pozivu na Mladifest predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju Vlado Sučec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o hrvatskom Mladifestu mogu se naći na internetskoj stranici te na Instagram i Facebook profilu festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.