U subotu komemoracija u čast dr. Marka Veselice

Foto: Narod.hr

U povodu smrti dr. Marka Veselice, HKDU, HDS i Hrvatsko društvo političkih zatvorenika žrtava komunizma održat će u subotu komemoraciju za svog dugogodišnjeg predsjednika i prijatelja na kojoj će se prigodnim programom još jednom zahvaliti hrvatskom domoljubu i velikanu kojem je Hrvatska bila iznad svega, navodi Kamenjar.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivaju se svi štovatelji dr. Marka Veselice da svojim prisustvom uveličaju komemorativni skup koji će se održati 25. veljače u 12 sati u prostorijama HND-a u Perkovčevoj 2.

Na komemoraciji će biti prikazani video isječci o životu dr. Veselice i njegovom radu kao ekonomskog stručnjaka, proljećara, uznički dani u komunističkim zatvorima te njegove aktivnosti političara i zastupnika u Hrvatskom državnom saboru nakon hrvatskog osamostaljenja 1990.

O svom sjećanju na dr. Veselicu govorit će predsjednik HKDU-a Dean Golubić koji ga je naslijedio na tom mjestu. Prisjetit će se njegove vizije i borbe za stvaranje slobodne Hrvatske te vrsnih ekonomskih programa i teza o razvoju tržišne ekonomije za koju se zauzimao još u bivšoj državi, a bez koje, kako je znao reći, niti jedna država niti njeni građani ne mogu biti slobodni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svog suborca u borbi za neovisnu i demokratsku državu s kojim su dijelili komunističke kaznionice govorit će Đuro Perica, Petar Šale i drugi.

Uz brojne štovatelje i prijatelje Marko Veselica, istaknuti ekonomist i političar pokopan je u utorak, 21. veljače na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Među brojnim Hrvatima žrtvama represije jugoslavenskog komunističkog režima, njegovo je ime postalo simbolom borbe za slobodu i nacionalna prava. Na montiranim političkim procesima bio je osuđen na 12-godišnju zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim među prvacima Hrvatskoga proljeća, bio i među prvacima stvaranja hrvatske demokracije, ustrajno kao političar i ekonomist zauzet za napredak hrvatske države i dobrobit svoga naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.