U Varaždinu znanstvena konferencija o informacijskim sustavima

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu danas je počela trodnevna 25. međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima – CECIIS 2014 (Central European Conference on Information and Intelligent Systems).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CECIIS se tijekom 25 godina postojanja razvio u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi.

Dekan Fakulteta organizacije i informatike dr. Vjeran Strahonja istaknuo je kako je CECIIS, uz doktorski studij te stručne simpozije o računalnoj sigurnosti i razvoju mobilnih aplikacija, jedan od tri stupa znanstvenog djelovanja FOI-ja.

Središnja tema ovogodišnje konferencije je “Uloga informacijsko-komunikacijskih tehnologija u rješavanju društvenih izazova” (ICT for tackling societal challenges).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje radove na konferenciji predstavljaju 44 znanstvenika i stručnjaka s područja informacijskih i inteligentnih sustava iz 12 zemalja Europe i svijeta.

Predavanja će održali mr. Mitja Jermol s Institututa Jožef Stefan u Ljubljani te dr. Marjan Mernik sa Sveučilišta u Mariboru i gostujući predavač na Sveučilištima u Alabami, Birminghamu i Novom Sadu.

Uz CECIIS se već nekoliko godina organiziraju paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su stručni simpozij o računalnoj sigurnosti – FOI Security (Fsec), stručni simpozij o razvoju mobilnih aplikacija – Mobile and embedded development Symposium (f-moed) sa 48-satnim studentskim natjecanjem Mobile App Chalenge te prezentacijom najboljih studentskih razvojnih projekata kao i Studentska poster sekcija, na kojoj će studenti FOI-ja izlagati vlastite istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.

Na otvorenju konferencije bili su i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić i zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić koji su naglasili važnost fakulteta i njegovog znanstvenog rada za lokalnu zajednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.