Večeras Dora 2021: Zapjevat će kći bivšeg premijera Oreškovića, vraća se i Cetinski

Foto: HRT

U subotu 13. veljače u 20:10 na Prvom programu HTV-a iz Opatije izravno se prenosi izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dora se održava 22. put, a treći zaredom je u dvorani Marino Cvetković. Ovaj put, na žalost, bez publike, pod strogim epidemiološkim mjerama, ali to ne znači da ponovno neće biti spektakularno baš kako ovakav događaj zaslužuje, javlja HRT.

Stručni ocjenjivački sud odabrao je 14 finalista koji će premijerno izvesti svoje pjesme i svojim izvedbama pokušati osvojiti i žiri i publiku.

Tročlani ocjenjivački sudovi nalaze se u HRT-ovim centrima, u Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, a publika glasuje telefonski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Za Eurosong se natječe i kći bivšeg premijera Oreškovića: Zvuči kao Adele

Neki od njih su povratnici na Doru, ali neki će tek debitirati, poput Elle Orešković, kćeri bivšeg premijera Tihomira Oreškovića. Predstavit će se pjesmom “Come this way”, čiji je tekst napisala sama, a glazbu je pak potpisao njezin producent Siniša Reljić Simba, koji ju je nagovorio da svoj talent pokaže široj publici te se prijavi na Doru.

“U posljednji trenutak odlučili smo da ćemo ići na Doru i, evo, hvala Bogu da smo prošli. Ovo mi je stvarno velika čast”, kazala je Ella u prosincu te otkrila da je pjesma ljubavne tematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijela moja obitelj velika mi je podrška. Svima mojima drago je da me toliko veseli baviti se glazbom, pa ni tata nije iznimka. On isto jako voli glazbu, mada se moj i njegov glazbeni ukus razlikuju. On najviše sluša Queen, Rolling Stonese, Guns&Roses, AC/DC…”, odgovorila je Ella na pitanje kako je na lijepe vijesti reagirao njen tata, bivši hrvatski premijer.

Izvođači Dore 2021. prošetali crvenim tepihom u Opatiji

Uoči generalne probe izbora za pjesmu Eurovizije Dora 2021., svih četrnaest izvođača prošetalo je crvenim tepihom ispred opatijske dvorane Marino Cvetković, navodi HRT i poziva gledatelje da večeras u 20:10 budu s njima, te zajedno odluče tko će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji 2021. u Rotterdamu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslušajte isječke pjesama za Doru 2021.!

Pogledajte jednominutne isječke pjesama između kojih će Hrvatska večeras birati predstavnika na Eurosongu 2021. Pobjednik Dore 2021. bit će izabran kombinacijom glasova publike putem telefonskih poziva i SMS-ova i žirija u omjeru 50%-50%. U slučaju izjednačenja, pravo prvenstva na tablici ima ona pjesma s većim brojem bodova od publike.

ELLA OREŠKOVIĆ – Come This Way

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TONY CETINSKI I KIKI RAHIMOVSKI – Zapjevaj, sloboda je!

MIA NEGOVETIĆ – She’s Like a Dream

CAMBI – Zaljubljen

SANDI CENOV – Kriv

NINA KRALJIĆ (ALKONOST OF BALKAN) – Rijeka

ERIC – Reci mi

BERNARDA – Colors

ToMa – Ocean of Love

FILIP RUDAN – Blind

BETA SUDAR – Ma zamisli

ASHLEY I BOJAN – Share the Love

BRIGITA VUCO – Noći pijane

ALBINA – Tick-Tock

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.