Večeras u Lisinskom premijera mjuzikla “Mirakul” koja govori o pobjedi Sinjana nad Turcima uz zagovor Gospe

Foto: Wikipedia

“Mirakul” je mjuzikl koji prati priču o šačici od 700 sinjskih bojovnika i fratara, koja je u neravnopravnoj bitki pod Sinjem pobijedila armadu od 60.000 turskih ratnika uz zagovor Gospe Sinjske, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idejni začetnik “Mirakula” je Dražen Žanko, a i autor je glazbe, a za pozornicu ga je prilagodio i dramaturški obradio Ivan Ivica Krajač, skladatelj i kazališni redatelj, utemeljitelj kvarteta “4M”.

„Zadovoljan sam. Mi smo sa svoje strane napravili maksimum, sad je sve u Božjim rukama, a nadamo se i pomoći Gospe Sinjske ,“ kaže Ivan Ivica Krajač dodajući da je “Mirakul” na neki način legenda o vjeri hrvatskog naroda u moć vjerovanja. Dosad su vježbali u Centru za kulturu Novi Zagreb u Remetincu, a premijera je danas u 19.30 sati u velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski.

Većina postava nisu profesionalni glumci, već amaterske plesačke i pjevačke družine. Ima tu i KUD-ova, zborova, reraša, guslara… Glavne ženske uloge imaju Radojka Šverko, Lidija Horvat Dunjo i mlada pjevačica grupe Bang Bang Lara Antić, a glavna muška uloga dopala je dubrovačkog tenora Stijepu Gleđa Markosa. Posljednje probe nadgledao je i fra Mirko Marić, bivši gvardijan Svetišta Gospe Sinjske koji je zaslužan za sinopsis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„ Cijeli je mjuzikl povijesno potkrijepljen. Postoje dokumenti u franjevačkom samostanu koje godinama proučavam, a pisao sam o tome i knjige „rekao je fra Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.