(VIDEO) 19. rujna 1991. Beograd – fašistička Srbija bacanjem cvijeća i dizanjem tri prsta ispratila JNA u razaranje Vukovara

Foto: snimka zaslona

Poznato i tada u Srba opjevano ‘bacanje cveća pred tenkove’ u Beogradu, pred vojsku koja se kitila pridjevom antifašistička, koja je formalno bila i vojska hrvatskog naroda i trebala ga je štititi i ne ubijati, zbilo se na današnji dan 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbilo se to prilikom kretanja Prve gardijske oklopne divizije JNA i tenkova, koje su  oduševljeno ispratile tisuće Beograđana.

Srbija je, te Hrvatima strašne jeseni 1991. godine, s radošću i visoko uzdignuta tri prsta ispraćala nepregledne kolone do zuba naoružane vojske JNA sa samo jednom željom: da slome otpor branitelja Vukovara, unište hrvatske gardiste i policajce, i sruše hrvatsku vlast u Zagrebu.

Sve radi uspostave Velike Srbije, i to na račun velikog teritorija Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to, na kraju, samo još jedno od niza „događanja naroda“ sa sličnim željama i namjerama u glavnom gradu Srbije. Građani Boegrada već godinama prije toga su masovno i učestalo sudjelovali na huškačkim ratnim mitinzima fašistoidnog karaktera, od 1987. nadalje do početka rata.

Svako malo Beograd je rigao na ulicama fašističke i rasističke bljuvotine protiv hrvatskog naroda, prizivajući rat i ubijanje Hrvata.

Tako se stvarala ratna atmosfera i podloga za agresiju na Hrvatsku i druge u cilju ostvarenja opće prihvaćene ideje Velike Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetine tisuća Beograđana su u euforiji izašli tog dana na ulice ispratiti svoje „junake koji su išli osloboditi Vukovar“.  Oduševljeni Srbi su sa tri prsta u zraku i cvijećem radosno ispratili zločince JNA u razaranje Vukovara i Hrvatske:

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovako je, za razliku od radosnog i ushićenog Beograda, izgledao razoreni Vukovar i pobijeni Hrvati nakon orgijanja JNA i četnika prilikom ‘oslobađanja’ Vukovara:

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.