(VIDEO) Biskup Košić: ‘Sa svojim sam narodom u petrinjskom kraju proživio najteže dane Domovinskog rata’

Foto: snimka zaslona

‘Premda već 28 godina imamo slobodnu Hrvatsku, zadnjih godina u njoj se vjernici ismijavaju, biskupi izruguju, izvrću im se riječi kao i svećenicima. U državnoj obrazovnoj politici, takozvanom kurikulumu, ignoriraju se opravdani zahtjevi Crkve. Branitelji se ponižavaju, njima koji su krv prolijevali za ovu državu’ rekao je na spomendan blaženog Alojzija Stepinca sisački biskup Vlado Košić, koji je bio gost emisije Moja Hrvatska na Laudato TV. Urednica i voditeljica emisije je Nada Prkačin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Marko Ljubić: Strukovni diletantizam i pokušaj provokacije s ‘antikomunikatorom’ Košićem

Biskup se s emocijama prisjetio svojih najtežih dana, kada je tijekom Domovinskog rata obnašao župničku službu u petrinjskom kraju, te progovorio o stradanjima i prognaništvu svog naroda.

U emisiji je također dotaknut problem dokumenata – matica rođenih i umrlih, koji je Srbija otuđila tijekom okupacije, kao i pitanja ratne odštete Srbije Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kome ćemo mi ispostaviti račun za srušenu crkvu u Kostajnici, koju sad započinjemo ponovno graditi?” pitao je biskup Košić. “Ona košta nekih 10-15 milijuna kuna.” istaknuo je, podsjetivši da za sredstva koja biskupija dobiva od države u ugovoru izričito piše kako ona služe za obnovu i gradnju onih objekata koji nisu spomenici kulture.

Za spomenike kulture pak, dužna je brinuti država, podsjetio je biskup, koji smatra da bi bilo najbolje da država ispostavi račun onima koji su crkvu razorili.

Pogledajte vrlo zanimljivu emisiju u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(FOTO) Upoznajte crkvu svetog Lovre u Petrinji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.