VIDEO Donosimo vam izbor najboljih filmova o Isusu koje trebate pogledati ovog Uskrsa

filmova
Izvor: Depositphotos

Pred sam blagdan Uskrsa donosimo vam izbor najboljih filmova o Isusovom životu i smrti koje vrijedi pogledati. Uz nezaobilaznu Pasiju Mela Gibsona, kultni filmski klasik iz 2004. koji prikazuje Isusovu muku i smrt, na popisu koji je napravio katolički portal Aleteia je još nekoliko naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lice milosrđa (2016.): Ovaj dokumentarac u kojem je narator američki glumac Jim Caviezel koji je u Pasiji glumio Isusa, govori o pobožnosti Božanskom milosrđu, koja je izrasla iz duhovnih iskustava svete Faustine Kowalske. Dokumentarac donosi zapanjujuće priče o oproštenju i milosrđu. S obzirom na to da je nedjelja nakon Uskrsa nedjelja Božjeg milosrđa, ovaj dokumentarac možete pogledati nakon Uskrsa.

Isus iz Nazareta (1977.): Isus iz Nazareta Franca Zeffirellija na mnogo je načina, zlatni standard filmova o Isusovom životu. Film doduše traje šest sati, no koncipiran je kao miniserija pa ga možete gledati ‘na rate’ ili pogledati zadnji dio koji prikazuje Isusovu muku i uskrsnuće. Dostupan je na YouTubeu s hrvatskim titlovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evanđelje po sv. Mateju (1964.): Najnekonvencionalniji film o Isusu po izboru portala Aleteia, ‘Evanđelje po sv. Mateju’ režirao je Pier Paolo Pasolini, otvoreni gay ateist i marksist. No Pasolinijev film, iako oštar i kreativan, pomno prati dijalog i događaje iz samog Evanđelja. Vatikanske novine L’Osservatore Romano 2015. godine nazvale su ga ‘najboljim filmom o Isusu ikada snimljenim u povijesti kinematografije’.

Pasija (2004.): Što se tiče filmova o Velikom tjednu i Uskrsu, teško je nadmašiti za Oscara nominiran film Pasija redatelja Mela Gibsona koji će vas uvesti u najdublja otajstva Velikog tjedna i Uskrsa. Fil vrijedi pogledati svake godine kako pripravu za najveći kršćanski blagdan. Jim Caviezel, glumac koji utjelovljuje Isusa maestralno je odigrao ovu ulogu koja mu je i promijenila život o čemu je više puta svjedočio.

Nadamo se kako ćemo vam sljedeće godine moći preporučiti i film Pasija 2: Uskrsnuće čija se premijera očekuje 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.