(VIDEO) Ivo Gregurević u posljednjem intervjuu o svom glumačkom radu: ‘Ja to radim iz samog sebe, iz svog osjećaja…’

Foto: snimka zaslona

Nakon nedavne smrti glumca Iva Gregurevića, objavljen je njegov posljednji intervju, snimljen 10-ak dana prije njegove smrti, u kojemu je s njime razgovarao redatelj i scenarist Ivan Mokrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervju je snimljen povodom filma “Za ona dobra stara vremena”, u kojem je Gregurević odigrao svoju zadnju ulogu.

U intervjuu Gregurević govori o snimanju filma “Za ona dobra stara vremena”, koji se bavi pitanjem isplati li se ostati u Hrvatskoj ili ne, o tome kako je dolazio do svojih uloga, o savjetima koje bi dao mladim glumcima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je grozno što ljudi odlaze iz zemlje zbog nedobivanja posla, zbog tih stvari… Ima dosta krađa u politici, u privredi, u svemu tome… Da ne pričam sad o njima što su pokrali pola Hrvatske. Ali, evo, u Osijek se već vraćaju neki ljudi, iz inozemstva, pa će se dio njih i vratiti” – optimistično je rekao Gregurević.

Bio je upitan i što misli o današnjem načinu snimanja tzv. “sapunica” te kazao:

“Ne bih želio pričati o tome jer sam pri kraju svoje karijere i to je to, ali da znaju ovi mladi glumci kojima oni sole pamet i prave ih popularnima među ljudima – nije to nikakva popularnost, to je najgore smeće na svijetu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja kada pročitam scenarij, ako mi se uloga dopadne, onda razmišljam o tome i u autu, tramvaju, dok hodam pješice, jedući ručak, prije spavanja… razmišljam o tom liku, kako i na koji način on govori i ima li tko sličan njemu. Uglavnom rijetko kada nalazim slične ljude u stvarnom životu, tako da ja to radim iz samog sebe, iz mog osjećaja prema tom čovjeku…” – ispričao je Ivo Gregurić.

Također je otkrio kako je za njega najbolje vrijeme upravo svaki sadašnji trenutak:

“Najbolje vrijeme nije ni ono koje je prošlo ni ono koje slijedi – nego ono koje se događa upravo sada. I sutra će najbolje vrijeme ponovno biti ono sutra – rekao je neprežaljeni glumac.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.