(VIDEO) Zlatko Dalić vojsci: ‘Dali ste mi podršku na početku kada mi je to zapravo najviše i trebalo, kada su rijetki vjerovali u mene’

Foto: MORH

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u petak, 18. siječnja 2019. izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ključnom osoblju Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na čelu s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH generalom zbora Mirkom Šundovom, održao je predavanje o putu i uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu održanom u Rusiji 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predavanju su nazočili i vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici na čelu s braćom Martinom i Valentom Sinkovićem.

U toj prigodi, ministar obrane Damir Krstičević kazao je kako uspjeh hrvatskih nogometaša najbolji primjer kolika je važna snaga zajedništva i poniznog pristupa vođenja tima koristeći se strategijom malih koraka, ali uporno i strpljivo.

“Vratili ste prijeko potrebnu vjeru u sebe i osjećaj vrijednosti hrvatskom čovjeku. Svojim pristupom i izjavama još više ste jačali povjerenje navijača i cijelog hrvatskog naroda u našu reprezentaciju, i time zajedno s našim dečkima ujedinili cijelu Hrvatsku. Upravo je to, mogu slobodno reći, najvažnija dimenzija vašeg uspjeha, povezali ste se s narodom i ujedinili ste narod,” kazao je ministar Krstičević dodavši kako je Hrvatska vojska otpočetka podupirala izbornika Dalića i vjerovala u njegov način vođenja hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane naglasio je kako se kod nogometne reprezentacije osjećao duh zajedništva, kao i osjećaja za temeljne vrijednosti koje čine hrvatski identitet.

General Šundov podsjetio je kako je Hrvatska vojska uoči odlaska Hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiju u grad heroju Vukovaru, darovala izborniku Daliću i nogometašima hrvatsku zastavu kao motiv za srčaniju i hrabriju borbu za boje Lijepe Naše.
“Vašim uspjehom kojem je prethodilo puno rada, truda, znoja i odricanja pokazali ste kako se radi za boljitak države i kako to, zapravo, nije jednostavno, ali osjećaj je neopisiv,” poruka je načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske koji se osvrnuo i na sjajnu motiviranost nogometaša kao pojedinaca, ali i tima.

Izbornik Dalić na početku se zahvalio Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane na potpori koju su mu pružili u trenucima kada je tek preuzeo vođenje Hrvatske nogometne reprezentacije te je, prisjećajući se svog prvog posjeta MORH-u još u veljači 2018., rekao: „Dali ste mi podršku bez srebra, tek na početku kada mi je to zapravo najviše i trebalo, kada su rijetki vjerovali u mene i to nikada neću zaboraviti“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je naglasio kako je odlazak u Rusiju iz Vukovara kao simbola stradanja u Domovinskom ratu pokazao sinergiju i povezanost hrvatskog nogometa i hrvatskih vojnika te zahvalnost i poštovanje spram svih hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.