(VIDEO) Urednik TV Kalendara pod paljbom medija zbog priloga o obitelji Zec

Foto: fah

Jedna od najdugovječnijih emisija HRT-a – TV Kalendar, u srijedu, 7. prosinca, emitirala je prilog o ubojstvu obitelji Zec u Zagrebu 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija obitelji Zec nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao”, rečeno je u TV kalendaru.

Odmah se našao čitav niz medija koji su navedenu izjavu “dočekali na nož”, kao da je tim riječima umanjena tragična smrt djevojčice Aleksandre Zec, a ne kao da se željelo ukazati da zaista postoje još stotine poginule hrvatske djece za čija imena se nikad nije našlo mjesta u (tim istim) medijima.

Jutarnji tako piše da je vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Miro Branković zatražio očitovanje od rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju HRT-a i višegodišnjeg urednika TV Kalendara Vladimira Brnardića, te da ukloni, kako je napisao Jutarnji, “sramotan prilog”. Brnardić to pak nije učinio prilikom popodnevnog prikazivanja TV Kalendara, pa će navodno biti sankcioniran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi mediji su se isto tako odmah “uhvatili” Brnardića, pa primjerice Telegram piše da je “već imao ispade” i takvima proziva priloge o Juri Francetiću, u kojem stoji da ga je “dio javnosti percipirao kao nacionalnog heroja”, kao i onaj o Alfredu Kinseyju koji je opisan kao zlostavljač djece, pedofil i promotor homoseksualnosti. Što je, čini se, mnogima nemoguće i pomisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.