Zadar Organ Festival: Koncertom u katedrali sv. Stošije započeo prvi orguljaški festival

Foto: Zadar Organ Festival

„Sinoćnjim koncertom u katedrali sv. Stošije započeo je prvi Zadar Organ Festival, jedinstveni interdisciplinarni orguljaški festival u vrhunskoj organizaciji Tee Kulaš, svestrane zadarske orguljašice. Koncert su ostvarile dvije hrvatske umjetnice, zadarska pjevačica i muzikologinja Katarina Livljanić u pratnji orguljašice Ljerke Očić. Okosnica njihova programa bio je dijalog između srednjovjekovnog vokalnog i suvremenog orguljaškog stvaralaštva. Koncert je obogaćen projekcijom prezentacije koju su pripremile same izvođačice, a koja je na slikoviti način približila atmosferu i riječi izvedenih skladbi, kako bi publika što bolje razumjela i doživjela sam naslov koncerta – Musica speculativa. Svečano otvorenje ZOF-a počastila je brojna velikodušna i oduševljena publika, koja je svojim donacijama pružila potporu prvom izdanju ovog velikog projekta.”, priopćila je Dora Dunatov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar Organ Festival nastavlja već sutra, 14. kolovoza, no ovoga puta seli u klimatizirani prostor zadarskog Kazališta lutaka gdje nas u 21 h očekuju mobilne električne orgulje iz slovenske radionice Škrabl (Accent Organs).

Na njima će svirati ruski orguljaš Aleksej Vilegžanin, a u rušenju stereotipa vezanih za „kraljicu instrumenata“ pomoći će mu klavir, bas-gitara i udaraljke okupljeni u austrijskom jazz triju Flipside Tale.

Po uzoru na jazz događanja, zadarska će se publika po završetku koncerta moći družiti s umjetnicima uz ponuđena pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.