Zbog gay promidžbe Disneyevu „Ljepoticu i zvijer“ očekuje zabrana u Rusiji?

Foto: Snimka zaslona

Novi Disneyjev igrani film „Ljepotica i zvijer“, adaptacija istoimenog animiranog filma, ovih dana stiže u kina širom svijeta. Ipak, ruska publika mogla bi ostati uskraćena za ovaj doživljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je redatelj Bill Condon nedavno otkrio, ovo je prvi Disneyjev film u kojem je jedan od junaka deklarirani homoseksualac. U pitanju je poznati LeFou koji na svog prijatelja Gastona u filmu gleda malo drugačijim očima.

Vitalij Miljonov, zastupnik u ruskom parlamentu, je u subotu pozvao ministarstvo kulture da zabrani prikazivanje Disneyjeva filma ukoliko se pokaže da on slavi homoseksualnost.

U pismu upućenom ministru kulture Vladimiru Medinskom, Miljonov smatra da film “napadno i besramno promiče grijeh i perverzne seksualne odnose”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se kosi s ruskim zakonima koji zabranjuju „gay propagandu“, zbog čega se trenutno razmatra treba li se film emitirati u ruskim kinima ili ne.

Glumac Josh Gad, koji tumači lik LeFoua, izjavio je ranije da mu je čast biti dio tako velikog trenutka u Disneyjevom svijetu, ali čini se da ruske vlasti time nisu impresionirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.