Zrinska garda Čakovec: proslave četvrtog Spomendana Zrinskih i Frankopana

Zrinska garda Čakovec i ove godine organizira javna događanja u prigodi proslave četvrtog Spomendana Zrinskih i Frankopana i Dana Međimurske županije, koji su vezani uz mučeničku smrt hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Mjestu 30. travnja 1671. godine. Pokrovitelji su proslave Spomendana predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i Međimurska županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će se održati u dvorani zgrade Scheier u Čakovcu u 16 sati predstavljanje zbornika radova sa znanstvenog skupa održanog lani u Donjoj Dubravi na temu “350. obljetnica smrti Nikole Zrinskog Čakovečkog i pada Novog Zrina” uz najavu idućeg znanstvenog skupa i programa “450. obljetnica pogibije Nikole Zrinskog Sigetskog” koji će zajednički organizirati pojedine institucije iz Hrvatske, Mađarske i Turske.

Na sam Spomendan u četvrtak 30. travnja u Zagrebu će u 17 sati biti postrojavanje na Trgu svetog Marka i prijavak Zrinske garde Čakovec izaslaniku predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, pokrovitelja proslave Spomendana Zrinskih i Frankopana. Zrinska garda će zatim u mimohodu proći Tkalčićevom ulicom, preko Trga bana Josipa Jelačića do zagrebačke katedrale gdje će najprije biti polaganje vijenaca kod kripte s posmrtnim ostacima Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, a zatim od 18 sati misa zadušnica koju će predslaviti varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, redovan član Zrinske garde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.