Župnik župe bl. Stepinca u Zagrebu za Narod.hr o gubitku prostora za slavlje svetih misa

Foto: zupa-bl-stepinac.hr

Nakon vijesti da župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu, zbog početka obnove osnovne škole u kojoj su se dosad održavale nedjeljne mise, ostaje bez prostora za slavlje nedjeljnih misa, razgovarali smo sa župnikom, vlč. Antunom Vukmanićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo gdje će se sada održavati svete mise.

“Mise će se sada održavati u našoj kapelici u pastoralnom centru kojeg imamo od 2011. godine. Ali to je malen prostor – za 50 ljudi. Daljnju pomoć očekujemo od Zagrebačke nadbiskupije” – kaže nam vlč. Vukmanić, župnik župe koja već 22 godine čeka na izgradnju crkve za koju sve te godine ne uspijeva dobiti zemljište.

“Pastoralni centar ima ograničen prostor, mi bismo se već preselili u njega da nam nije premalen. Dakle, nije prikladan za naše potrebe.” – dodaje župnik Vukmanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 22 godine župa ne može dobiti zemljište za izgradnju crkve

Postavili smo mu pitanje i o okolnostima koje priječe izgradnju crkve.

“Nemamo zemljište za izgradnju crkve. To je jedini problem. Da imamo zemljište već bi se nešto učinilo. No, nemamo ga i ne možemo to sami riješiti, to je problem kojeg trebaju riješiti Zagrebačka nadbiskupija i Grad Zagreb, a nisu ga do sada uspjeli riješiti.” – kaže župnik Vukmanić i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U pokušaju rješavanja tog pitanja Grad Zagreb je 2007. godine uzeo jedno drugo crkveno zemljište u župi Krista Kralja da bi nama obećao da ćemo mi dobiti zemljište za crkvu. No, mi ga do danas nismo dobili, a oni su ono zemljište uzeli za sebe. Imamo obećanje, ali 22 godine nema nikakvog pomaka.”

Župnik Antun Vukmanić najavljuje i kako će sada, zbog ograničenog prostora u pastoralnom centru, biti potrebno organizirati više nedjeljnih svetih misa.

“Morat će biti veći broj misa zbog broja vjernika koji dolaze.” – kaže župnik dodajući da on ne može imati više od tri mise, kao i do sada, ali da se nada dolasku novih svećenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je pozvao sve da se pomole za župu blaženog Alojzija Stepinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.