ABA liga: Prva pobjeda Cedevite

U 3. kolu regionalne košarkaške lige Cedevita je ostvarila prvu pobjedu u novoj sezoni svladavši beogradski Partizan sa 70-50 (17-13, 12-11, 17-11, 24-15), pred oko 2000 gledatelja u Maloj dvorani Doma sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o pobjedniku u reprizi prošlosezonskog polufinala ABA lige pala je u razdoblju između 25. i 35. minute, kad je Cedevita napravila 24-8 i stvorila nedostižnu prednost koju je do kraja utakmice još i povećala. Povratak oporavljenog trenera Jasmina Repeše na klupu Cedevite očigledno je dobro utjecao na momčad koja je dobroj obrani iz prvog poluvremena u nastavku utakmice dodala i efikasniji napad, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom (70-50). Za razliku od Cedevitinog, Partizanov je stručni stožer na ovoj utakmici bio oslabljen s obzirom na to da prvi trener Dušan Vujošević, kažnjen zbog isključenja u prethodnom kolu, nije mogao voditi momčad pa je taj posao odradio njegov pomoćnik Velimir Gašić.

Do prve pobjede u novoj sezoni Cedevitu su predvodili centar Miro Bilan s 13 poena i 9 skokova te Fran Pilepić i Tomislav Zubčić koji su postigli po 11 koševa. Najbolji strijelci Partizana su sa po 10 poena bili Edo Murić i Đorđe Gagić.

U prvoj utakmici 3. kola mađaraski Szolnoki Olaj svladao je Igokeu sa 63-60, a pobjedničku tricu sa zvukom sirene, gotovo sa centra igrališta, postigao je mađarski reprezentativac David Vojvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostali hrvatski predstavnici svoje će utakmice igrati u nedjelju i ponedjeljak. U nedjelju (17.00) je Zadar domaćin bugarskom Levskom, dok će u ponedjeljak (20.30) Cibona tražiti svoju prvu pobjedu u novoj sezoni na gostovanju kod Mega Vizure.

ABA LIGA, 3. kolo:
Cedevita – Partizan 70-50
Szolniki – Igokea 63-60
C. zvezda – U. Olimpija (21.00)
Nedjelja, 12.10.
Zadar – Levski (17.00)
Krka – Metalac (17.00)
Budućnost – MZT (21.00)
Ponedjeljak, 13.10.
Mega Vizura – Cibona (20.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.