Abelardo Fernandez novi trener Alavesa

Foto: Asturkian

Trenutačno posljednji sastav španjolskog nogometnog prvenstva Alaves, pod čijom je kontrolom hrvatski Rudeš, imenovao je u petak 47-godišnjeg Abelarda Fernandeza novim trenerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernaández je od siječnja bio bez posla nakon što se razišao sa Sportingom iz Gijona gdje je tijekom tri godine trenirao i hrvatske nogometaše Alena Halilovića i Duju Čopa. On je kao igrač nastupao za Alaves od 2002. do 2005. kada je prekinuo igračku karijeru.

“Nalazimo se pred velikim izazovom. Teško je no uspjet ćemo. Jako sam zadovoljan što se vraćam u Alaves kojeg sam uvijek volio”, poručio je po dolasku u klub.

Momčad iz baskijskog grada Vitorije je u prvih 13 kola osvojila samo šest bodova, odnosno ima šest bodova manje od mjesta koje garantira ostanak u ligi. Klub se prošle sezone vratio u prvu ligu i igrao finale kupa protiv Barcelone, no ove sezone bi se mogao vratiti u drugu ligu gdje je boravio deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju je Alaves preuzeo kontrolu nad novim hrvatskim prvoligašem Rudešom gdje je poslao nekoliko svojih mladih nogometaša. Sporazum između dva kluba uključuje i dovođenje hrvatskih nogometaša u Baskiju. Rudeš se nalazi na posljednjem mjestu u hrvatskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.