AFFA: Nikola Jurčević imenovan izbornikom Azerbajdžana

Foto: Fah

Izvršni odbor Azerbajdžanskog nogometnog saveza (AFFA) u ponedjeljak je za novog izbornika imenovao hrvatskog stručnjaka Nikolu Jurčevića (52) s kojim bi ubrzo trebao biti i potpisan ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčevićev posljednji posao bio je vođenje zagrebačkog Dinama prošle godine, na klupi hrvatskog prvaka bio je samo dva mjeseca, od ožujka do svibnja kada je dobio otkaz zbog loših rezultata.

Trenersku karijeru Jurčević je počeo 2002. na klupi NK Zagreba, potom je vodio Dinamo i Slaven Belupo da bi od 2006. do 2012. godine bio u stožeru hrvatske reprezentacije dok je dužnost izbornika obnašao Slaven Bilić. Jurčević je bio Bilićev pomoćnik i u Lokomotivu iz Moskve, Besiktasu te West Ham Unitedu.

Jurčević je drugi hrvatski trener koji je preuzeo dužnost azerbajdžanskog izbornika, od 2014. do 2017. godine tu je reprezentaciju vodio Robert Prosinečki, koji je također bio u Bilićevom stožeru od 2006. do 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azerbajdžan će biti prvi suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2020. godine, a susret ovim momčadi će se igrati 21. ožujka u Zagrebu. Uzvrat u Bakuu je na programu 9. rujna.

Uz Hrvatsku i Azerbajdžan u skupini su još Mađarska, Slovačka i Wales. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.