Ako Brbić ne može gledati kako Hajduk igra kako je tek navijačima?

Foto: fah

Šokantnim porazom od Varaždina (3:2), momčadi koja se bori za goli život u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, na Poljudu Hajduk je pao na treće mjesto te je tako u ovom trenutku ostao bez mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a što je glavni cilj kluba ove sezone. Na drugo mjesto vratila se Rijeka remijem u sjajnom derbiju HNL-a na Rujevici protiv neugodne i sve bolje Lokomotive. Zanimljivo da su unutar dva boda tri kluba, Rijeka, Hajduk, Lokomotiva, a ni Osijek ne treba otpisivati iako ima šest bodova manje od Riječana, no, ima i utakmicu manje. Bit će to jedna od najzanimljivijih završnica hrvatskog prvenstva posljednjih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem za Hajduk je u činjenici da nakon povratka nogometa na hrvatske terene, a poslije pandemije koronavirusa, igra jako loše, baš onako kako je trener Igor Tudor kazao da ne bi trebao, ”kao seljačka momčad”. Naime, Tudor je nakon blamaže protiv Varaždina rekao da bi možda bilo bolje da Hajduk igra kao seljačka momčad, no, Hajduk je tako doista izgledao protiv momčadi iz Varaždina, ne stvaraju prilike, a bez prilika nema ni golova, bez golova ni bodova. Od stalnih konfrontacija s Hrvatskim nogometnim savezom se ne može živjeti, naime, Hajduk je preveliki klub da se ne bi borio za trofeje, malo predugo traje apstinencija od naslova, malo predugo traju obećanja koja se ponavljaju iz godine u godinu. Od obećanja se ne živi, osim možda u predizborno vrijeme.

Utakmicu u Splitu, na praznom Poljudu, između Hajduka i Varaždina u jednom trenutku nije mogao gledati ni prvi čovjek splitskog kluba, Marin Brbić, koji je napustio ložu u prvom poluvremenu, kasnije se vratio.  Naime, pred kraj za Hajduk katastrofalnog prvog dijela Brbić je napustio ložu, bilo je to u 37. minuti susreta, no, vratio se na početku drugog poluvremena. Ako prvi čovjek ”Bilih” ne može gledati svoju momčad koja se muči na terenu kako je tek navijačima koji se muče na tribinama, u ovom slučaju pred malim ekranima i tako već godinama?

Ništa se zapravo ne mijenja, ništa na bolje, smjenjuju trenere, oni koji kormilare klubom ostaju, oni su nedodirljivi. I tu je Hajdukov najveći problem. Naime, u klubu Hajdukove tradicije ne smjelo biti nedodirljivih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećate li se povijesne blamaže Hajduka prošlog ljeta kada su ispali od kluba s Malte? I sve to nakon ukupne prednosti od čak 3-0! Bilo je to u prvom pretkolu Europske lige. Kako se boriti u kvalifikacijama za Ligu prvaka ako ne možete preskočiti Gziru? Nakon te utakmice smijenjen je trener Siniša Oreščanin, on i nitko drugi. Zašto se kompletna Uprava Hajduka nije povukla? I hoće li poslije eventualnog novog debakla ponovno sve završiti na smjeni trenera, u ovom slučaju Tudora?

Nakon povijesnog poraza od Gzire čelnici Hajduka su obećali osvajanje prvog ili drugog mjesta u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi ili ostavku, čak su obećali da će ako to ne ispune, čak i ako vide tijekom sezone da to neće ispuniti, da će sami otići iz kluba. Nemaju puno vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.