Ako su suci krivi za Hajdukove poraze, tko je ‘kriv’ za pobjede? Vatreni zaslužuju igrati na Poljudu i ne smiju biti talac ničijih frustracija!

Foto: fah

Nije dugo trajalo ”varljivo” primirje između Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza, bez obzira što je bivši čelnik Dinama, Zdravko Mamić, na korak do zatvora Hajduku su i dalje suci kriv najveći krivci za poraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su, dakle,  suci Hajduku krivi za poraze, pa za činjenicu da već više od jednog desetljeća nisu osvojili naslov prvaka države, tko su onda oni koji su zaslužni za pobjede? Naime, Hajduk je ovog proljeća u pozitivnoj seriji te se pobjedama približio Rijeci na drugom mjestu ljestvice, doduše, samo približio budući da je ovogodišnji osvajač Kupa Hrvatske već osigurao drugo mjesto, odmah iza u prvenstvu nedodirljivog Dinama.

Povod za novi udar Hajduka na HNS bilo je suđenje u finalu Kupa Hrvatske za pionire u Slavonskom Brodu. Mladi Hajdukovci poraženi su 3:2 od Osijeka, a sudac je, kako tvrde u Hajduku, teško oštetio njihovi momčad. Naime, Hajduku su isključena dva igrača, Osijek je to iskoristio i preokretom došao do vrijednog trofeja.

Je li doista Hajduk ”pokraden” u Slavonskom Brod, kako tvrde u Splitu i pritom ne biraju sredstva, čak se koriste ”dječjim suzama” ne bi li mobilizirali javnost u pokušaju obračuna s HNS-om? Dobar dio struke i javnosti složit će se da nema razloga za histeriju koja je odmah nakon poraza u finalu Kupa Hrvatske za pionire došla iz Splita. Sudac se držao pravila i ispravno dijeli kartone, kojih nije bilo malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna su Hajduku dva druga žuta, odnosno isključujuća kartona za njihove igrače. Sudačka komisija analizirala je sve sporne situacije i zaključila da pri dodjeli kartona sudac Ante Čuljak iz Zagreba nije pogriješio, prenosi Večernji list. 

Glede zakašnjelih startova? ”U tim situacijama radilo se o zakasnjelim startovima Hajdukovih nogometaša na noge suparnika, svi su bili iz kategorije preoštrih.

Pri prvom isključenju može se eventualno govoriti o situaciji 50:50 posto za žuti karton, pa je to stvar sudačkoga uvjerenja, iako se vidi da je došlo do udara koljenom u suparničko koljeno. Pri drugom isključenju prekršaj Hajdukova igrača za žuti karton očigledno je preoštar, mi to kažemo za “narančasti” karton, dakle između žutoga i crvenoga”, rekao je za Večernji  član Sudačke komisije Draženko Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, je li doista Hajduk teško oštećen u Slavonskom Brodu? Kovačić tvrdi da nije. Kovačića je inače za komentiranje spornih situacija ovlastio sudački šef, Šibenčanin Ante Kulušić. Glede Hajduka i suđenja na štetu prvog prvaka slobodne Hrvatske, prisjetimo se utakmice iz  studenoga prošle godine. Naime, tada je Slaven Belupo bio teško oštećen u igri s Hajdukom na Poljudu.

Utakmica je završena 2:2, a gostima nije bio dosuđen čisti jedanaesterac, Hajduk je izjednačio iz zaleđa. Taj bod mu je neprocjenjivo puno značio u borbi za treće mjesto. Hajduk se tada nije bunio, nismo čuli ni skandalozne poruke glede igranja reprezentacije na Poljudu, a kakve zadnjih sati dolaze, nažalost, iz Hajduka.

S obzirom na reakciju iz Hajduka poslije finala Kupa za pionire postavlja se pitanje kad će Vatreni ponovno na Poljud?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija zaslužuje igrati na našem ”najljepšem stadionu”, bez obzira na ispade koji dolaze iz Hajduka, Vatreni ne bi smjeli biti talac nikakvih frustracija, odakle god one dolazile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.