Aleksandar Petrović se ipak predao, Hezonja otpada: Htio sam napraviti sve što je u mojoj moći, ali…

Foto: fah

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović riješio je sve dvojbe prije objave konačnog popisa igrača koji će 27. srpnja doći na reprezentativno okupljanje prije Europskog prvenstva. Na popisu bit će mjesta za 11 igrača, no, ne i za Marija Hezonju. Izbornik je definitivno odustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želio sam napraviti sve što je u mojoj moći, da me netko kasnije ne pita jesam li sve pokušao”, rekao je Aleksandar Petrović, koji je zaista uložio veliki napor kako bi Hrvatska sa što jačim sastavom otišla na EuroBasket. Izbornik je razgovarao sa 22-godišnjim Hezonjom, međutim, nije pomoglo.

Uglavnom, izbornik je razgovarao s Marijem Hezonjom. Ono što je 22-godišnji Dubrovčanin navijestio još sredinom travnja sada je samo potvrdio.

“Bio je to vrlo korektan razgovor, u kojemu je Hezonja kazao kako je trenutačno na rehabilitaciji, i to u Los Angelesu, a da je cijelo ljeto u radnom programu i da zbog toga mora propustiti Eurobasket…”, kazao je izbornik. Dakle, sve je prema očekivanju, uz Hezonju neće biti ni Žižića, odustao je Zubac. Zanimljivo, otkaz reprezentaciji od strane Hezonje zapravo je prvi put do izbornika došao kroz razgovor s turskim novinarima. Međutim, koga nema bez njega se mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U ponedjeljak ću, prilikom okupljanja B reprezentacije obaviti popis od 11 igrača za pripreme, no tu nema nekih iznenađenja”, zaključio je izbornik Petrović.

Vjeruje se da će se pozivu odazvati Roko Ukić, Marko Popović (povratnik u reprezentaciju), Bojan Bogdanović, Kruno Simon, Marko Tomas, Filip Krušlin, Dario Šarić, Dragan Bender, Darko Planinić, Luka Žorić i Miro Bilan.

Na pripreme s reprezentacijom bi trebala otići još tri ili četiri igrača koji će to zavrijediti svojim igrama na Stankovićevu kupu u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.