Aljoša Asanović: ”Povratak Tudora veliki je plus za Hajduk, a uspjeh je i osvajanje 2. mjesta”

Foto: fah

Legendarni bivši nogometaš Hajduka i hrvatske reprezentacije, Aljoša Asanović, u velikom razgovoru za Sportske novosti komentirao je između ostaloga i trenutno stanje u ”najdražem klubu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk u ovom trenutku drži drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, no, Osijek i Rijeka opasno su se približili. Nažalost, po brojne navijače Hajduk je trenutno jako daleko od naslova, Dinamo je još uvijek prejak za konkurenciju u hrvatskom prvenstvu, iako su plavi pokazali u Kupu da mogu biti ranjivi.

Kako Aljoša Asanović vidi povratak još jednog bivšeg Vatrenog, Igora Tudora, u Hajduk?

”Moj doživljaj povratka Tudora je veliki plus za Hajduk. Dobio je Hajduk trenera koji je četiri godine bio vani, radio u renomiranim klubovima, u ligi Petice. Skupio je golemo iskustvo i naravno da je to iznenađenje za ljude. Međutim, Hajduk je konstantno izazov svima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asanović je spomenuo ”izazov”, koja je tajna tog izazova?

”Može se smatrati mazohizmom, može biti milijun odgovora. Teško je ulaziti u glavu Tudora koji je njegov motiv, ali je svakako izazov. Treba imati “muda” ući u žrvanj. Kada si u Galatasarayu, ti si pod pritiskom, ali ne znaš njihov jezik i ne pratiš njihove napise u medijima. U Turskoj si, navijači ti nešto viču, vrte rukama, jer nisi dobio utakmicu. Ali ti ne znaš što viču i to te ne dira. Ti u Splitu nakon jednog poraza, evo naprimjer u Koprivnici, odmah dolaziš u situaciju gdje figurativno već nemaš pojma i smjena je pred vratima. Premali je ovo grad da bi tu količinu strasti tako lagano apsorbirao.”

Hajduk ne može sve pobjeđivati, pa ni Liverpool ne pobjeđuje sve i godinama, desetljećima, čeka na naslov i konačno je jako blizu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne može ni Dinamo u HNL-u sve pobjeđivati, a Liverpoolu se dogodilo da je u ovakvom ludilu i sigurno će osvojiti prvenstvo. Međutim, Liverpool je čekao 30 godina, potrošio 550, a Hajduk dva milijuna nečega. Zato se opet vraćam na povratak Tudora koji mi nije čudan. Tudor je otišao iz Hajduka i opet će sutra otići, jer život ide tako. Je li ovo prijemosnica, je li imao nešto konkretno… to su pitanja na koja nemam odgovor, ali vidim kako hoće biti u žrvnju. Hoće raditi. Ako imaš pravo odabira suradnika, imaš predsjednika koji stoji iza tebe, onda možeš i uzeti klub.

Može li Tudor uspjeti s Hajdukom i što se uopće može smatrati uspjehom kad je današnji Hajduk u pitanju?

”Sam Tudor kaže da je došao s jednim ciljem, a to je uspjeh. Definirati uspjeh nije lako, ali evo, pokušat ćemo. Uspjeh bi bio osvojiti drugo mjesto, otići u kvalifikacije Lige prvaka ovog ljeta i sljedeće godine pokušati napraviti kadar za nešto više. Brbić mora pomoći, jer Tudor je taj koji traži najviše. Njegova je glava uvijek prva na panju. Uvijek je trener kockica leda u bilo kojem sistemu. Predsjednik je iza tebe i dok je dobro drži trenera. Sportski direktor je isto u paketu s trenerom, ali to je sve drugi-treći ešalon. Trener je prvi na udaru. Prvi skuplja zasluge, ali i prvi leti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.