Alonso oduševio u Montrealu: Cilj je vodstvo u prvom zavoju

Foto: fah

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) bio je najbrži na kvalifikacijama za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, dok će njegov najveći konkurent za naslov Monežanin Charles Leclerc (Ferrari) krenuti s zadnje pozicije zbog zamjene elektroničke kontrolne komponente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda kvalifikacija bio je ipak iskusni Fernando Alonso, bivši svjetski prvak u Alpineu došao je do drugog mjesta.

– Sigurno da se radi o iznenađenju. Jučer smo bili brzi, ali često znamo u petak biti brzi, a onda ne u subotu, tako da nismo bili pretjerano uzbuđeni jučer. Ali nakon danas i posljednjeg treninga, znali smo da će biti dobra subota ako nastavi padati kiša, tako da sam sretan zbog ovoga, rekao je 40-godišnjak nakon kvalifikacija.

Drugoplasirani u ukupnom poretku i vozač Red Bulla Meksikanac Sergio Perez zapeo je u barijerama i nije mogao nastaviti, te će startati kao 13., a drugi Ferrari u kojem je Carlos Sainz zauzeo je treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red Bull i Ferrari su i dalje daleko ispred njih, smatra Španjolac.

– Oni su u drugoj ligi. Nije bilo ni u našim najluđim snovima da bi izborili prvu poziciju, tako da je prvi red iznad svih naših očekivanja, rekao je Alonso.

Otkrio je i očekivanja za utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Cilj je vodstvo na prvom zavoju. Maksimalan napad i onda poslije može borba, ali bilo bi lijepo voditi utrku. Ne znam koje su nam mogućnosti. Mislim da se možemo i trebamo boriti za Top 5. U dobroj smo situaciji, ali znamo svoje granice. Ferrari i Red Bull da startaju na zadnjoj poziciji, i dalje bi završili ispred nas. Mislim da su prve četiri pozicije zauzete, tako da je peto mjesto kao pobjeda i na to trebamo ciljati, zaključio je španjolski vozač, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.