Alžirac koji se odbio boriti protiv Izraelca nikad više neće nastupati na OI: ‘Palestinska je stvar veća od svega toga’

Foto: fah

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) zaprijetio je sankcijama te najavio da se alžirski džudist Fethi Nourine više nikada neće pojaviti na Olimpijskim igrama. Naime, Alžirac je odbio boriti se protiv Izraelca i to će ga prema svemu sudeći koštati doživotnih sankcija kad je u pitanju nastup na OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Alžirac je odbio boriti se protiv Tohara Butbula iz Izraela uz riječi:
“Naporno smo radili kako bismo se kvalificirali za Olimpijske igre, ali palestinska je stvar veća od svega toga”.
Podršku mu je dao i tnjegov trener Amar Ben Yaklif, koji je kazao da su on i njegov borac donijeli ispravnu odluku. Nije ovo prvi skandal koji je izazvao Alžirac, naime, prije dvije godine je napustio Svjetsko prvenstvo nakon što se također trebao boriti sa spomenutim natjecateljem iz Izraela.

Kako piše njemački Bild alžirski džudist je otvoreno pružio potporu Palestincima koji su godinama u sukobu s Izraelom. Navodno je u svemu tome bilo i antisemitskih poruka.

Međunarodni olimpijski odbor Alžirca i njegovog trenera je vrlo brzo poslao kući te im je oduzeo olimpijsku akreditaciju. Međutim, na tome ne misle stati, odlučeno je da se zauvijek zabrani Nourineu nastup na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.