Amerikanac Garrett Noonan novo pojačanje hokejaša Medveščaka, Privitera odlazi

Foto: fah

Amerikanac Garrett Noonan novo je pojačanje hokejaškog kluba Medveščak čije je redove odlučio napustiti Alexx Privitera, objavio je zagrebački klub u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noonan (26) pojačat će obranu Medveščaka. Riječ je o igraču koji dolazi iz hokejaške obitelji, s obzirom da su se i njegova dva starija brata, Coleman i Pat, također profesionalno bavila hokejom.

Noonan je rođen 1991. godine u Norfolku, saveznaMemorial School (USHS liga) i Vernon Viperse (BCHL) sa kojima je te sezone osvojio naslov prvaka. 2010. godine upisao se na sveučilište Boston gdje je proveo četiri sezone u kojima je postao i kapetan momčadi odigravši ukupno 144 utakmice (81 bod).

2011. godine na NHL draftu izabrali su ga Nashville Predatorsi, no odlučio je ostati na sveučilištu tako da niti on nikada nije zaigrao u NHL-u. Odlaskom sa sveučilišta igrao je u AHL-u ( 89 utakmica i 15 bodova za Milwaukee Admiralse i Hartford Wolf Pack) i ECHL-u ( 102 utakmice i 63 boda za Cincinnati Cyclonese i Greenville Swamp Rabbits).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak je ovom mladiću prvi europski klub nakon što je odlučio otići iz Sjeverne Amerike. Ovu sezonu je započeo u Hartfordu i kako sam kaže ‘željan je uspjeha i dokazivanja u novoj sredini’.

Noonan će se momčadi Medveščaka pridružiti već danas te bi u petak već trebao zaigrati za zagrebačku momčad protiv prvoplasiranih Vienna Capitalsa na bečkom ledu.

A s Noonanovim dolaskom iz kluba odlazi Alexx Privitera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Klub i Privitera zajednički su dogovorili raskid ugovora i prekid suradnje. Na njegovo mjesto odmah dovodimo Garretta Noonana za kojeg vjerujemo da će se brzo prilagoditi igri i uklopiti u momčad. Alexxu Priviteri zahvalni smo na suradnji te mu želimo sve najbolje u nastavku sezone i karijeri” kratko je izjavio sportski direktor Aaron Fox.

Alexx Privitera je za Medveščak ove sezone odigrao 23 utakmice postigavši 1 gol i 4 asistencije. Medveščaku se Privitera pridružio na početku priprema za sezonu. Prije Medveščaka igrao je u ECHL-u, točnije za Manchester Monarchse, a 19 utakmica odradio je i na posudbi u AHL momčadi Ontario Reign.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.