(VIDEO) Četvrtfinale US Opena: Ana Konjuh ipak nije izdržala pritisak, Karolina Pliškova bolja nakon dva seta

Foto: Twitter

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh pobjedom protiv 4. nositeljice Radwanske u osmini finala US Opena ostvarila je vlastiti rezultat karijere, u četvrtfinalu igra protiv trenutno 11. tenisačice svijeta, naravno, velikog favorita s obzirom na iskustvo, Čehinje Karoline Pliškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana bez imperativa ulazi u četvrtfinale koje je može vinuti u sam vrh ženskog tenisa budući da Hrvatska u polufinalu jednog Grand slam turnira nije imala tenisačicu još tamo od 1999. godine kada je polufinale Wimbledona igraLa Mirjana Lučić te nakon velike borbe izgubila od legendarne Nijemce Steffi Graf. Još jedan detalj treba spomenuti, Hrvatska je imala nekoliko vrhunskih tenisačica, pobjednicu Roland Garrosa, Ivu Majoli, međutim, nikad nije imala tenisačicu koja se plasirala u polufinale US Opena, pa čak ni među osam najboljih posljednjeg Grand slam turnira sezone, ukratko, mlada Hrvatica iz Dubrovnika već je ispisala jedan dio povijesti hrvatskog ženskog tenisa.


ABD Açık: Agnieszka Radwanska – Ana Konjuh (Özet) by EurosportTurkiye

Da je češka tenisačica Karolina Pliškova u sjajnoj formi bilo je jasno ako pogledamo statistiku i način na koji se plasirala u četvrtfinale US Opena, sjajnu je formu potvrdila i u četvrtfinalu, besprijekornom igrom u prvom setu slomila je, nažalost nemoćnu, mladu Hrvaticu Anu Konjuh, koja se jako puno mučila na svom servisu i koja nakon toga jednostavno nije izdžala pritisak.  Bez obzira što je uoči meča tvrdila da nema pritiska, kao što i ne bi trebalo biti, teško je zaboraviti na ulog za koji igrate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karolina Pliškova je prvi set osvojila za manje od pola sata igre, bilo 6:2, Ani je samo jedan poen dopustila na svom servisu. U ženskom tenisu, osim možda kad servira Serena Williams, nije lako naći tenisačicu koja servira tako uvjerljivo kao što je to češka tenisačica radila u 1. setu četvrtfinala US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Nažalost, ni u drugom setu, iako je izgledalo da možda neće biti tako, Ana Konjuh nije mogla puno napraviti protiv 11. tenisačice svijeta, koja je možda i najbolje servirala ove sezone upravo protiv naše tenisačice.

U drugom setu Karolina Pliškova mladoj Hrvatici propustila je tek dva gema, iako je na početku seta bilo 1:1, zatim 2:2, a onda je u petom gemu češka tenisačica uzela servis Ani i sve je bilo gotovo, rutinski.

Tijek meča

Mlada Konjuh, koja je ulaskom u četvrtfinale ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, u susret protiv Pliškove je ušla vrlo nervozno, radila je previše grešaka što je šest godina starija Čehinja znala iskoristiti i s dva “breaka” povesti sa 4-0 u prvom setu.

U prvom gemu Konjuh je servis izgubila nakon što je vrlo loše pokušala skratiti jednu lopticu, a potom je i u mrežu zapucala jedan lagani forhend sa sredine igrališta. Svoj sljedeći servis-gem Konjuh je izgubila nakon što je pri rezultatu 30-30 napravila dvostruku servis pogrešku, da bi u sljedećem poenu Pliškova pogodila neobranjivi “winner”.

Foto: fah
Foto: fah

Konjuh je kod rezultata 0-4 spasila tri “break-lopte” i tako se spasila neugodnosti da izgubi set sa 0-6, no nije se uspjela niti jednom niti približiti oduzimanju servisa suparnice, u prvom je setu uspjela osvojiti tek jedan poen na servis Pliškove.

Drugi je set bio izjednačen do 2-2, a tada je Konjuh pokleknula na svom servisu, potom je još jednom izgubila servis i kod zaostatka 2-4, pa je Pliškova lagano privela susret kraju.

Koliko je Čehinja bila dominantna na svom početnom udarcu pokazuje i podatak kako je tijekom čitavog susreta izgubila samo pet poena u osam servis-gemova.

Karolina Pliškova – Ana Konjuh 6:2, 6:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.