Ana Konjuh u finalu Nottinghama

Foto: Tatiana flickr

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u finale WTA turnira u Nottinghamu pobijedivši u polufinalu petu nositeljicu Amerikanku Alison Riske s 6-4, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh je najveći uspjeh karijere i svoje prvo WTA finale ostvarila na impresivan način protiv 48. igračice svijeta, i to unatoč tome što je danas ujutro morala odigrati jučer odgođeni meč četvrtfinala u kojem je nadigrala još jednu Amerikanku Sachiaju Vickery s 6-2, 6-2.

Ni dva meča, a niti dva prekida zbog kiše nisu omeli 17-godišnju Dubrovkinju koja na travi Nottinghama niže impresivan niz. Nijedna joj od četiri protivnice nije uzela set, a u sva četiri meča je dominirala.

Protiv Riske je meč otvorila “breakom” u prvom gemu koji joj je donio prvi set, a kod 2-2 u drugom napravila je još jedan “break” koji je dokrajčio Amerikanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu će Konjuh za prvi naslov igrati protiv Rumunjke Monice Niculescu koje je iznenadila prvu nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku s 5-7, 6-4, 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.