Anđelo Kvesić do bronce na Europskom prvenstvu u Španjolskoj

Foto: HRT

Anđelo Kvesić osvojio je brončanu medalju na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari. Premda se zbog ozljede gležnja do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li uopće otići na prvenstvo Starog kontinenta, danas je Anđelo ponosni vlasnik još jedne medalje na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao je praktički na vlastitu odgovornost, odlučio se boriti i – uspio.

Hrvatski sportski princip “nema predaje” još jednom je došao do izražaja, i to baš u danu kad hrvatska nogometna reprezentacija, predvodnik upravo takvog principa u nas, nakon SP u Kataru počinje novi kvalifikacijski ciklus.

Kvesić je u Španjolskoj do bronce u teškoj kategoriji (+84 kg) stigao pobjedom nad Turčinom Fatihom Senom 7-3, uz mnoštvo atraktivnih poena. Udarcem nogom u glavu vrijednom tri boda Anđelo je polovicom borbe stekao uvjerljivo vodstvo. Ipak, 48 sekundi prije kraja na isti način Sen je izjednačio, ali nepune dvije sekunde potom naš je reprezentativac još jednim “mawashijem” širom otvorio put do brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo mi je najdraža od svih do sad osvojenih bronci s obzirom na način kako je do nje došlo, rekao je osvajač sada već šest seniorskih medalja u povijesti Europskih karate prvenstava.

– Medalja je tu, možda je zvučalo ludo, ali ja sam opet išao po zlato. Bez obzira na tešku povredu gležnja koja se dogodila prije 25 dana. Bio je to jedan novi izazov za mene. Uspio sam na kraju, zadnji bod sam napravio upravo s tom nogom. Da sam slušao doktore, to bi bila operacija i tri mjeseca oporavka, bez operacije dva do tri mjeseca dok se to zakrpa. Opet kažem, hvala Branimiru Vajdi, koji je odradio vrhunsku rehabilitaciju. Uz moju ludu volji i želju, bila je to dobitna kombinacija. Znao sam da sam danas kvalitetniji i bolji od njega i da ću to privesti kraju. Izvukao sam svoj maksimum, poručio je Kvesić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.