Andy Robertson: ”Messi to nije zaslužio, sramim se što sam mu napravio u polufinalu Lige prvaka”

Foto: Snimka zaslona

Lijevi bočni Liverpoola, Andy Robertson, gostovao je u podcastu kod bivšeg engleskog reprezentativca, Petera Croucha. Između ostaloga govorilo se o sukobu Robertsona i ponajboljeg nogometaša svijeta svih vremena, zvijezde Barcelone, Lionela Messija, u polufinalu Lige prvaka prošle sezone. Naime, radilo se o ključnoj utakmici na putu Liverpoola prema naslovu prvaka Europe. Podsjetimo, nogometaši Liverpoola lovili su zaostatak 0:3 iz Katalonije i prošli su u finale nakon čudesne pobjede protiv Barce 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u jednom kontranapadu Messi je u jednom trenutku završio na travi, Robertson je prolazeći pored njega pogodio argentinskog igrača u glavu. Sudac to nije vidio te lijevi bek Liverpoola nije kažnjen, iako se argentinski nogometaš odmah žalio sucu zbog takvog nesportskog poteza. Robertson je u zadnjih desetak mjeseci više puta kazao da žali zbog svog nesportskog poteza.

“Ponekad se na terenu ponašam kao navijač, a ne kao profesionalni nogometaš. To mi je mana”, kazao je 26 – godišnji škotski nogometaš, koji je u Liverpool stigao 2017. godine.

“Fabinho i ja smo pratili Messija, završili smo na travi i onda sam ga malo počupao za kosu. Nije bio presretan zbog tog mog poteza i uvjeravam vas da nikad ne bih ponovio nešto slično. Žalim zbog toga, posebno jer mi sad to stalno svi spominju. Pokazao sam nepoštovanje prema najboljem igraču svih vremena, ne znam što mi je bilo. Nisam razmišljao”, poručio je Robertson te je nastavio s pohvalama na račun Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prvoj utakmici sam se borio s njim koliko sam mogao, a on je zabio dva gola i svi su pričali o njemu. Smatram da je on najbolji svih vremena. Bilo je situacija da su ga dvojica naših veznjaka udarala, a on je nastavljao trčati prema meni. Zastrašujuće je što sve može taj čovjek, nekad jednostavno morate igrati na sreću protiv njega. Toliko je dobar.”

Na kraju je Robertson Crouchu opisao način kako se radi s njemačkim stručnjakom na klupi Liverpoola, Jurgenom Kloppom.

“To je čovjek koji nam kaže da sve radimo sa 100 posto. Da treniramo sa 100 posto, igramo sa 100 posto, partijamo sa 100 posto… Jedna od najjačih njegovih strana je odnos s ljudima. Neki treneri se prema svim igračima ponašaju isto, ali on ne. Jurgen sa svakim ima drugačiji pristup i to nam puno znači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u trenutku privremenog prekida Premiershipa zbog pandemije koronavirusa Liverpool je imao ogromnu prednost ispred Manchester Cityja, koji se nalazi na drugom mjestu. Liverpool je na korak do osvajanja naslova prvaka Engleske, prvog nakon tri desetljeća.  Prvak Europe ipak ima i jedan veliki posrtaj ove sezone, ispali su u osmini finala Lige prvaka od Atletico Madrida.
.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.