Ante Budimir o Zidaneovim kritikama: ‘Mogao se igrati nogomet’

epa08814175 Ante Budimir of Croatia celebrates after scoring the 1-1 goal during the international friendly soccer match between Turkey and Croatia in Istanbul, Turkey, 11 November 2020. EPA/ERDEM SAHIN

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir igrao je za Osasunu od 78. minute u remiju protiv Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nije bila nogometna utakmica, gledajući i na uvjete za igru i na to što smo sve prošli u dva dana, taj je susret trebalo odgoditi”, rekao je Zinedine Zidane, a Budimir je odgovorio na kritike.

“Zasluženo smo osvojili bod. Ne znam koji dio priče je Zidaneu najviše smetao budući da su u petak imali problem u madridskoj zračnoj luci Barajas kad su stajali u avionu na pisti gotovo četiri sata. Činjenica je da pedeset godina takvog snijega nije bilo u Madridu. No, što se tiče samog susreta kod nas u Pamploni, ljudi koji se bave organizacijom napravili su dobar posao i teren je bio osposobljen za utakmicu. Svi bismo uvijek htjeli i vrhunski travnjak i vrhunsko vrijeme, ali ne može biti svaki put idealno. Postavljene su grijalice, a ponegdje su ostali komadići stvrdnutog snijega. Ne bih se složio da nisu bili uvjeti za igru. Mogao se igrati nogomet. Podloga nije bila brza kao inače, ali nisu na svakoj utakmici idealne okolnosti. Možda su njih više pogodili dolazak i odgođeni povratak. Morali su se zbog jedne utakmice probijati kroz mećavu”, kaže Budimir za Sportske novosti.

“Kao ekipa tražimo sami sebe. Imamo niz od praktično tri mjeseca bez pobjede, treba raditi, biti uporan i to istrpjeti. U priču Osasune ušao sam nakon korone i reprezentacije, ali zadovoljan sam jer stigao sam u natjecateljski ritam bez priprema. Promijenili smo taktiku, igramo s jednom špicom. To moram poštivati i čekati priliku. Dvije sam utakmice počeo s klupe i sve pet. Da sam zabio koji gol više donio bih i poneku pobjedu. Primjerice s Betisom mi je poništen pogodak zbog zaleđa od dva centimetra. Ne znam je li u zaleđu bila peta ili rame. Na kraju smo izgubili. Ili s Alavesom pogodim stativu s unutarnje strane, lopta ide po liniji i izađe van, vrati mi se, bude na meni start, gleda se VAR je li kazneni udarac, nije, u sljedećoj akciji dobijemo crveni karton i ja moram izaći iz igre kao taktička zamjena. Sada to nije otišlo u našu korist, ali znam da jednom hoće. Sve se odvija brzo, bit će još puno utakmica. Htio bih igrati od početka, ali nije loše ni kad igraš petnaestak minuta protiv Real Madrida”, konstatirao je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.