Antolić: ‘Napravili smo najmoderniju žičaru u Europi da bismo se popeli na brdo, a već se mjesecima polemizira o stadionu’

Foto: snimka zaslona

Član uprave Dinama Krešimir Antolić, nekadašnji šef za sigurnost GNK Dinamo i bivši policajac, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom na Sportskoj TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Mi kao Dinamo želimo napraviti iskorak u ulaganjima u infrastrukturu u Istru pa da na neki način to postane Dinamov kamp (pod navodnicima). Razgovarali smo o tome, nama Istra odgovara. Išli smo u Tursku, dvije godine u Španjolsku i nema nikakve razlike. Klimatski je sve u redu, na dva, tri sata smo od tamo… Istra je u tom nekom sportskom, nogometnom turizmu napravila ozbiljne iskorake i mislim da će svake godine ići naprijed”, rekao je Antolić.

“Bili smo na sastanku da se iz EU fondova povuče novac da bi se izgradio gradski stadion. Ne nacionalni, o tome možemo isto razgovarati što je nacionalni stadion… Bila je to inicijativa koja je imala najozbiljnije konture, ali nisam više unutra. Jer, opet, sve završava u Zagrebu. Kroz neke elemente koji govore koliko se odvaja za stadion… U proračunu stoji iznos od 100 tisuća kuna za početne nacrte stadiona, koji, pak, ne nudi nikakvu natječajnu nagradu arhitektima za projekt i mi u Dinamu nismo zadovoljni. Problem stadiona u Zagrebu nije državni već na razini gradske uprave. Uzmimo za primjer žičaru, koštala je 600 milijuna kuna. Neki kažu 700, ali ja sam izračunao 600. To je više nego što je potrebno za rušenje Maksimira i izgradnju novog stadiona. Napravili smo najmoderniju žičaru u Europi da bismo se popeli na brdo, a već se mjesecima polemizira o stadionu”, rekao je, pišu 24sata.

“Postoji projekt stadiona u Sesvetama s pravomoćnom građevinskom dozvolom. Košta 10 milijuna eura i može biti dio rješenja Dinama. Pa neka mi netko kaže zašto to stoji? Procjenjujem da će se u iduća dva, tri mjeseca nešto tamo početi kopati. Vjerojatno parking pa će se reći da se gradi stadion. I vidjet ćemo 17. svibnja gradi li se stadion i dalje”, nastavio je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi možemo igrati u Maksimiru takvom kakav je. Sad smo napravili jug i kao veliki benefit je što nam je to gradska uprava dozvolila kao tekuću investiciju. Pa je li tekuća investicija popravljati tribinu nastradalu u potresu? To je održavanje travnjaka, tekuća voda i tako dalje. U javnom prostoru se stalno priča da je lako Dinamu kad mu Zagreb… Nije to baš tako”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.