Anton Glasnović u borbi za odličja u Europskom prvenstvu u trapu

Hrvatski strijelac Anton Glasnović plasirao se u finale Europskog prvenstva u disciplini trap u pojedinačnoj konkurenciji, zauzevši četvrto mjesto nakon dva dana kvalifikacijskih natjecanja u austrijskom Leobersdorfu, u kojima je svaki predstavnik gađao 125 meta, a naš reprezentativac je pogodio 122, dok je najbolji bio Slovenac Boštjan Maček bio najbolji sa 124 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši olimpijski pobjednici u ovoj disciplini, Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz, nisu uspjeli izboriti plasman među šestoricu najboljih koji će se natjecati za odličja. Antonov brat Josip je sa 120 pogođenih meta osvojio 14. mjesto, a samo ga je jedan pogodak dijelio od raspucavanja za finale u kojem su se za dva mjesta borila čak devetorica strijelaca koji su imali po 121 pogodak.

Glasnovića je plasmana u finale košatala loša prva od današnje tri serije, u kojoj je imao samo 22 pogotka. U preostale dvije nijednom nije promašio.

Giovanni Cernogoraz je kvalifikacije završio na skromnom 70. mjestu sa samo 112 pogodaka. Ni u jednoj od pet serija nije uspio ‘skinuti’ sve mete, a na jučerašnjem otvaranju je imao čak pet promašaja u prvoj seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog takvog lošeg nastupa olimpijskog pobjednika iz Londona 2012. godine Hrvatska se nije uspjela plasirati među osam reprezentacija koje će sudjelovati u subotnjem, momčadskom dijelu natjecanja.

Pojedinačno finale je na rasporedu od 17 sati.

U ženskoj konkurenciji hrvatske reprezentativke Una Sedmak i Ana Baban osvojile su 34., odnosno 35. mjesto među 37 natjecateljica. Sedmak je bila 34. sa 100 pogodaka od 125 meta, a Baban je pogodila 95 ‘goluba’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.