ATP Cincinnati: Hrvatski tenisač Ćorić u 2. kolu

Mladi hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju, on je u napetom dvoboju 1. kola svladao vršnjaka iz Njemačke Alexandera Zvereva sa 7-5, 3-6, 7-6 (5) nakon dva sata i 44 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dvoboju dvojice najtalentiranijih igrača svoje generacije na ATP Touru više je živaca u napetoj završnici imao Ćorić. Nakon što je kod rezultata 4-4 u “tie-breaku” odlučujućeg seta njegov forhend zastao na vrhu mrežice, te time donio prednost od 5-4 Zverevu uz dva servisa, Ćorić je odgovorio s tri uzastopna svoja poena kojima je riješio susret u svoju korist. Prvo je odličnim forhendom vratio “mini-break” zaostatka, da bi sjajnim reternom natjerao Zvereva da promaši volej i tako osigurao meč-loptu na svoj servis. Iako je na meč-loptu oservirao slabašan drugi servis, Zverev je retern zapucao u mrežu.

Ćorić je bolje i započeo susret oduzevši servis Zverevu već u prvoj igri. Ipak, tu prednost ispustio je u šestoj igri, ali kod rezultata 5-5 uspio je napraviti novi “break”, a prilikom servisa za prvi set Ćorić se odličnim servisima izvukao iz neugodne situacije nakon što je Zverev stigao do 30-40.

Početak drugog seta nije bio dobar za Ćorića koji je izgubio servis na početku, a to je ujedno bio i jedini “break” u toj dionici igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Ćorić je opasno živio u prve dvije igre na svom servisu, a kod 1-1 je spasio i dvije “break-lopte”, dok je Zverev jurio kroz svoje servis-gemove. Do rezultata 4-4 Zverev je izgubio samo jedan poen na svom servisu, a do 5-5 je imao nestvarni učinak od 86 posto ubačenih prvih servisa (20/23) i 95 posto realizacije nakon ubačenog prvog servisa (19/20). No, kada je drugi put servirao za ostanak u meču počeli su problemi s ubačajem prvog servisa, a Ćorić je to iskoristio i stigao do prve meč-lopte. Ipak, Zverev je uspio izboriti “tie-break”, no u samoj je završnici više živaca imao Ćorić.

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv petog nositelja, Švicarca Stana Wawrinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.