ATP Delray Beach: Poraz Ive Karlovića nakon dva ‘tie-breaka’, Borna Ćorića na Miloša Raonića

Foto: fah

Ivo Karlović je u utorak doživio i treći poraz zaredom na startu ATP turnira, nakon što ga je u 1. kolu Delray Beach Opena sa 7-6 (5), 7-6 (3) pobijedio ljevoruki američki tenisač Donald Young, pa je hrvatska ostala na Borni Ćoriću kao jedinom predstavniku koji će u srijedu u 2. kolu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to još jedan dvoboj u kojem 37-godišnji Zagrepčanin nije bio suočen s ‘break-loptom’, a nije uspio pobijediti, jer je Young bolje odigrao oba ‘tie-breaka’. Karlović je zabio 19 aseva, ali napravio i osam dvostrukih pogrešaka.

Iako je gubio 1-5 u prvom ‘tie-breaku’, Karloviću se ukazala prilika za preokret nakon što je Young napravio dvije dvostruke pogreške zaredom. Međutim, kod 5-5 hrvatski tenisač nije iskoristio svoj servis, a Amerikanac je prvu priliku pretvorio u set.

U drugom ‘tie-breaku’ Young je poveo 6-2 i iskoristio drugu meč-loptu za svoju prvu pobjedu nad Karlovićem u njihovom trećem dvoboju. U prethodna dva dvoboja, u finalu Delray Beacha 2015. i na prošlogodišnjem US Openu, Amerikanac je ostao bez osvojenog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je posljednju pobjedu ostvario u 2. kolu Australian Opena protiv Australca Whittingtona, a nakon toga je zaredao s tri poraza. U Melbourneu ga je zaustavio David Goffin, u prvom nastupu na Ecuador Openu izgubio je u tri ‘tie-breaka’ od kasnijeg pobjednika Victora Estrelle Burgosa nakon propuštene tri meč-lopte, a u Memphisu ga je u dva seta svladao Gruzijac Nikoloz Basilašvili koji se probio do finala.

U Delray Beachu je hrvatski tenis ostao s jednim predstavnikom. Borna Ćorić je u svom prvom nastupu na ovom turniru lakoćom svladao Kolumbijca Santiaga Giralda sa 6-2, 6-3. U 2. kolu suparnik će mu biti prvi nositelj Delray Beach Opena i 4. tenisač svijeta Kanađanin Miloš Raonić koji je u prvom kolu sa 6-1, 6-4 svladao Amerikanca Tima Smyczeka.

Ćorić i Raonić će na teren u srijedu, u ponoć po srednjoeuropskom vremenu, a to će biti njihov prvi dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Delray Beach – 1. kolo

Miloš Raonić (Kan/1) – Tim Smyczek (SAD) 6-1, 6-4

BORNA ĆORIĆ (HRV) – Santiago Giraldo (Kol) 6-2, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jared Donaldson (SAD) – Mihail Kukuškin (Kaz) 7-6 (5), 3-6, 6-3

Damir Džumhur (BiH) – Konstantin Kravčuk (Rus) 6-3, 6-4

Steve Johnson (SAD/5) – Stefan Kozlov (SAD) 6-1, 6-4

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) – Dustin Brown (Njem) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jack Sock (SAD/3) – Radu Albot (Mol) 6-4, 7-6 (2)

Taylor Fritz (SAD) – Akira Santillan (Jap) 6-4, 6-4

Donald Young (SAD) – IVO KARLOVIĆ (HRV/2) 7-6 (5), 7-6 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.